Det beste sommerdekket er kåret

TEST AV SOMMERDEKK: Nokian Hakka Green 2 er det beste sommerdekket ifølge årets test som NAF har vært med på. FOTO: Produsent.
TEST AV SOMMERDEKK: Nokian Hakka Green 2 er det beste sommerdekket ifølge årets test som NAF har vært med på. FOTO: Produsent.

Et rimeligere dekk hevdet seg blant de beste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motor.no gjennomfører hvert år tester av sommerdekk og vinterdekk i samarbeid med nordiske partnere. I siste utgave av bladet Motor kan du lese årets test av sommerdekk. Testen er gjort i samarbeid med finske Tekniikan Mailma, russiske Auto Revue, samt Aftonbladet og Auto Motor og Sport i Sverige.

På bakgrunnen av forskjellige testprosedyrer er Nokian Hakka Green 2 kåret til det beste sommerdekket. Ifølge bladet Motor er dette et sommerdekk med topp prestasjoner, og testsjåførene menet dekket føles svært stabilt og trygt å kjøre i kritiske situasjoner.

SOMMERDEKK: Nokian Hakka Green 2. FOTO: Produsent.
SOMMERDEKK: Nokian Hakka Green 2. FOTO: Produsent.

Også Goodyear Efficient Grip Performance og Pirelli Cinturato P7 får høye poengscore i testen. Det samme gjør sommerdekket som vant fjorårets test, Continental Premiumcontacts.

– Premium-dekkene er best og dyrest. Et rimeligere dekk fra Apollo kom på en sterk femteplass, sier Rune Korsvoll, redaksjonssjef i NAF-bladet Motor.

Les også: Nordmenn i trafikknød sliter stort

Alnac-dekket fra indiske Apollohevdet seg blant de såkalte premiumdekkene. Lavest poengscore i testen får Wanli Harmonic H220 som er produsert av South China Tire & Rubber Company.

De viktigste kriteriene

Hvilke sommerdekk man bør velge vil gjerne avhenge av hvilke egenskaper man vektlegger. Vi har tidligere spurt Kjell Magne Aalbergsjø om hvilke kriterier man bør legge til grunn når man skal velge sommerdekk. Aalbergsjø jobber som seniorrådgiver i Opplysningsrådet for Veitrafikken og har lang erfaring med dekktester. Ifølge Aalbergsjø bør du vektlegge følgende:

- Bremseegenskaper, dreneringsegenskaper, veigrep, stabilitet, rullemotstand og støy - i den rekkefølgen.

Her finner du hele NAF-testen av sommerdekk

Denne saken ble først publisert i Klikk.no

Personvernpolicy