Meny

UP-sjefen: Over hundre påskebilister mistet lappen

Over hundre bilister måtte gi fra seg lappen etter trafikkforseelser i påsken. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 100 førerkortbeslag og rundt 1.000 bøter for fartsovertredelser i påsketrafikken er altfor mye, mener UP-sjef Runar Karlsen

– Jeg synes dette er ganske mye, tatt i betraktning at vi har varslet tydelig at vi kom til å ha mange patruljer ute på veiene og at vi ville gjennomføre kontroller. Hovedinntrykket er at dette har vært en påske med relativt mye fart, sier UP-sjefen til NTB.

Påsken var mandag kveld på hell. Den verste trafikken var unnagjort. Men det var fortsatt litt tidlig å gjøre opp status. Alle tall var ikke samlet inn i 20-tiden, men bildet syntes klart for Karlsen: Antall beslag og forenklede forelegg lå i påsken på omtrent det som er en gjennomsnittlig uke i trafikken – over 100 førerbeslag og rundt 1.000 fartsbøter ved utgangen av uka.

Les også: UP: – Dette kan koste deg lappen

– Det er ganske høyt, i og med at det har vært ekstra mye kø og trafikk denne påsken. 1.000 forelegg er ikke langt unna en normaluke for oss, sier Karlsen.

På den positive siden fremhever UP-sjefen at antall døde i trafikkulykker ligger i år på halvparten av det som har vært gjennomsnittet de ti siste påskene.

– Vi har bare hatt to omkomne i ulykker denne påsken, slår han fast.

Les også: Sint taxisjåfør kjørte med kunde på taket

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus