UP-sjefen: Over hundre påskebilister mistet lappen

<p>Over hundre bilister måtte gi fra seg lappen etter trafikkforseelser i påsken. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)</p>
Over hundre bilister måtte gi fra seg lappen etter trafikkforseelser i påsken. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Over 100 førerkortbeslag og rundt 1.000 bøter for fartsovertredelser i påsketrafikken er altfor mye, mener UP-sjef Runar Karlsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg synes dette er ganske mye, tatt i betraktning at vi har varslet tydelig at vi kom til å ha mange patruljer ute på veiene og at vi ville gjennomføre kontroller. Hovedinntrykket er at dette har vært en påske med relativt mye fart, sier UP-sjefen til NTB.

Påsken var mandag kveld på hell. Den verste trafikken var unnagjort. Men det var fortsatt litt tidlig å gjøre opp status. Alle tall var ikke samlet inn i 20-tiden, men bildet syntes klart for Karlsen: Antall beslag og forenklede forelegg lå i påsken på omtrent det som er en gjennomsnittlig uke i trafikken – over 100 førerbeslag og rundt 1.000 fartsbøter ved utgangen av uka.

Les også: UP: – Dette kan koste deg lappen

– Det er ganske høyt, i og med at det har vært ekstra mye kø og trafikk denne påsken. 1.000 forelegg er ikke langt unna en normaluke for oss, sier Karlsen.

På den positive siden fremhever UP-sjefen at antall døde i trafikkulykker ligger i år på halvparten av det som har vært gjennomsnittet de ti siste påskene.

– Vi har bare hatt to omkomne i ulykker denne påsken, slår han fast.

Les også: Sint taxisjåfør kjørte med kunde på taket

Personvernpolicy