Meny

Snart kan du reservere Teslas «billigbil»

Tesla er i ferd med å utvide sortimentet sitt. Model X er allerede på vei ut til kundene. 31. mars får vi se det som er ventet å bli den store volummodellen: Model 3. Illustrasjonsbildet er av Teslas Model X, SUV-en som kommer til Norge i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik sikrer du deg en plass langt fremme i køen.

31. mars skal Tesla for første gang vise sin nye volummodell. Model 3 er navnet, og den blir omtrent på størrelsen med BMW 3-serie og Audi A4.

Dette er modellen som Tesla-sjef Elon Musk mener blir den viktigste i sortimentet. Den skal nemlig sørge for å få elbiler ut til «mannen i gata». Mens Model S er en kostbar bil, selv i Norge, der den fritas for alle avgifter, blir Model 3 en lavpris-modell.

Nå venter mange spent på å få se hvordan den ser ut.

Les også:  Vil nekte Tesla å selge bilene sine

To måter å reservere på

Tesla har vært i en egen klasse når det kommer til PR. Med en karismatisk toppsjef og svært banebrytende produkter, har de i stor grad sluppet å gjøre så mye for omtalen rundt omkring i media. Folk har strømmet til uansett.

Det samme ser ut til å bli tilfellet med avdukingen av Model 3. Her er det garantert ikke bare potensielle kunder som kommer til å følge med. Det samme vil konkurrentene gjøre.

Vi kan nemlig med stor sannsynlighet slå fast at Tesla også denne gangen kommer til å bringe noen nyheter til torgs for denne klassen.

Les også:   Ny Tesla kan snu markedet på hodet

Tesla-kunder favoriseres

Når det gjelder avdukingen og åpningen for å reservere en bil, så skjer altså dette på samme tidspunkt: 31. mars.

Du kan reservere på to måter: Enten via Teslas hjemmesider, eller du kan møte opp hos en Tesla-forhandler.

For å havne lengst frem i køen, bør du gjøre det siste. Er du i tillegg Tesla-eier fra før, har du et ekstra godt utgangspunkt. Disse kundene vil nemlig favoriseres når det gjelder utleveringen av Model 3.

Uansett hvordan du reserverer, blir prisen for å få en plass i køen 10.000 kroner. Disse er refunderbare om du ombestemmer deg før levering.

Les også:   Èn setning koster Tesla-sjefen 3,6 milliarder kroner

Starter i 2017

Produksjonen er ifølge en blogg på Teslas amerikanske hjemmesider ventet å startet først mot slutten av 2017. Så snart den er i gang, vil en begynne med utleveringene.

De første kundene som får sin bil er de som bor på vestkysten i Nord-Amerika, og deretter vil man jobbe seg østover. Deretter kommer Europa og Asia. Med andre ord, Norge kommer ikke først i køen.

Les også:   Nå er denne Tesla-nyheten på plass i Norge

320 kilometers rekkevidde

Prisen er ventet å havne på rundt 270.000 kroner her i Norge, mens rekkevidden er ventet å være rundt 320 kilometer.

Men det ligger nok an til å bli ulike varianter, også av denne modellen.

Designmessig lover Musk at bilen skal skille seg ut. Altså er det nærliggende å tro at den vil skille seg ganske betydelige fra designet vi har sett på Model S og Model X.

Les også:  Her er elbilen som skal gå lengre enn konkurrentene

Bruktmarkedet

Det eneste stedet du kan håpe på å finne en Tesla til under en halv million kroner akkurat nå, er bruktmarkedet.

Her ligger det til enhver tid rundt 110-120 biler til salgs. Prisene starter i skrivende stund på 452.000 kroner for den lille toseteren Roadster. Billigste Model S koster 490.000 kroner.

NB: Vi vil naturligvis følge avdukingen av Model 3 når det braker løs. Så følg med!

Les også:   Elbil-floppen gjør comeback

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus