Meny

Tesla-brannen skyldtes kortslutning i bilen

En Tesla ble totalskadd etter at den tok fyr under lading på en hurtigladestasjon på Brokelandsheia i Gjerstad kommune i Aust-Agder 1. januar. Foto: www.iGjerstad.no / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en kortslutning i distribusjonsboksen som førte til at en Tesla Model S tok fyr mens den ladet. Men akkurat hvorfor det skjedde, er ikke mulig å fastslå, ifølge Tesla.

Den amerikanske elbilprodusentens egne fagfolk har undersøkt det utbrente vraket etter brannen på Brokelandsheia i Aust-Agder 1. nyttårsdag, der en Tesla Model S tok fyr mens den sto til hurtiglading, skriver VG.

– I januar var det en isolert hendelse hvor en Model S tok fyr mens den brukte en Supercharger. Årsaken var en kortslutning i distribusjonsboksen i bilen. Superchargeren skrudde seg av umiddelbart da kortslutningen ble oppdaget. Ingen ble skadd i brannen. Vår undersøkelse bekreftet at dette var en isolert hendelse, men grunnet skadene på bilen kunne vi ikke definitivt identifisere den eksakte årsaken til kortslutningen, sier kommunikasjonssjef for Tesla i Norge, Even Sandvold Roland til VG i en e-post.

Les også: Nå er denne Tesla-nyheten på plass i Norge

Skadene på bilen er en konsekvens av at brannvesenet valgte å la bilen brenne ned, ifølge Tesla.

Tesla sier de føler seg trygge på at brannen var en engangshendelse, men opplyser til VG at de ut fra et føre-var-perspektiv likevel vil lansere en programvareoppdatering til Model S om noen uker, for å gi ekstra sikkerhet under lading. Oppdateringen vil inkludere en diagnostikkløsning for å hindre lading dersom det er en potensiell kortslutning.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus