Meny

Menn tør dette – ikke kvinner

Mange tror at selvkjørende biler er en realitet ti år fram i tid. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selvkjørende biler er like rundt hjørnet. Tør du sitte på med en selvkjørende bil?

Selv om det har vært snakk om autonom kjøring i bilbransjen i årevis, var det da Tesla i fjor høst aktiverte (i form av en programvareoppdatering) deres selvkjøringsteknologi kalt «Autopilot» at snøballen virkelig begynte å rulle.

Les også:  Nå er denne Tesla-nyheten på plass i Norge

Vil prege trafikken fremover

I dag snakker alle de store bilprodusentene om teknologi som skal gjøre bilene selvkjørende. Mange av dem hevder også at de selvkjørende bilene vil prege trafikkbildet om ti år.

Slike utsagn skaper debatt. Mange har stor tro på teknologien og den enorme utviklingen vi nå er vitne til. Andre er skeptiske og tenker at selvkjørende biler aldri vil fungere i praksis.

Derfor spør vi: Kan en bil kjøre deg tryggere fra A til B på egenhånd enn du kan selv? Tør du sitte på i en selvkjørende bil?

Les også:   Vil nekte Tesla å selge bilene sine

(Saken fortsetter under)

Senator Bill Nelson får en prøvetur i en Tesla S 90D Sedan, et selvkjørende kjøretøy, på Capitol Hill i Washington 15 mars i år. Foto: Reuters/Gary Cameron/NTB Scanpix

Kvinner mer skeptiske

En spørreundersøkelse gjennomført av Infact på vegne av Continental viser at nordmenn generelt er skeptiske til å sitte på i selvkjørende biler. Av de spurte svarte 36 prosent ja, mens 42 prosent sa nei. Kvinner var mer skeptiske enn menn. Kun 27 prosent av kvinnene sa ja, mot 46 prosent blant mennene.

Ifølge undersøkelsen er nordlendingene mest positive til selvkjørende biler. 42 prosent av nordlendingene sa ja til å sitte på med en selvkjørende bil.

Sørlendingene var på sin side de mest skeptiske. Blant disse svarte kun 30 prosent ja til å sitte på med en selvkjørende bil.

Les også:   Slik klarer Tesla SUV-en seg mot konkurrentene

Ingen grunn til skepsis

Dekkprodusenten Continental, som utvikler teknologiløsninger til bilindustrien, deriblant teknologi for selvkjørende biler, hevder at det ikke er grunn til å være skeptisk til å sitte på med selvkjørende biler.

– Det er ingen grunn til å være skeptisk til å sitte på i en selvkjørende bil. Når denne teknologien kommer på markedet vil den være gjennomtestet, og en bilpark med selvkjørende biler vil være tryggere enn om alle kjører selv, sier markedsansvarlig Hege Eike Lie i Continental.

Senator Nelson lytter til en representant fgra Tesla før prøveturen på Capitol Hill i Washington. Foto: Reuters/Gary Cameron/NTB Scanpix

Les også:

Dette gir 40 prosent færre ulykker

Teslaen henter eieren i regnværet

De beste nyhetene fra USAs viktigste bilutstilling

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus