Meny

Politiet varsler storkontroller hele uka

Det er hovedfokus på bilbelte når Utrykningspolitiet over hele landet skal i aksjon denne uka. Illustrasjonsfoto

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forventer å skrive ut mange bøter.

Over 40 prosent av omkomne i personbiler eller varebiler bruker ikke bilbelte. Nå skal det settes ytterligere fokus på dette sikkerhetstiltaket. Politiet i hele Europa gjennomfører denne uka en storkontroll, der bilbeltet er hovedfokus.

– Kontrollvirksomhetens hovedformål er å redusere antall drepte og hardt skadde, skriver Utrykningspolitiet (UP) på sin Facebook-side.

Ny dekkregel ikke god nok

97 prosent – ikke nok

Generelt kan en si at beltebruken i Norge er god. Ikke minst sammenlignet med andre europeiske land. Men politiets mål er at absolutt alle skal bruke beltet, og da er ikke 97 prosent nok.

Dessuten synker prosentandelen til 92 prosent når det er snakk om tettbygd strøk der farten er lavere.

Dette kostet vogntogsjåføren lappen

1.500 kroner

Hvis du blir tatt for å kjøre uten bilbelte, lyder boten på friske 1.500 kroner. Det blir også kostbart de som sitter på ikke bruker bilbelte. De er nemlig selv ansvarlige for eget belte.

Passasjerer over 15 år vil derfor bli gitt et forelegg. Dersom passasjeren er under 15 år, er det sjåføren som må punge ut.

– Kontrollaktiviteten har et spesielt fokus på baksetepassasjerer og tungbilsjåfører, men også sikring av barn, skriver UP.

De lo litt på verkstedet da denne kom inn

Les også:

Bruker du ikke blinklys, kan det koste deg dyrt

Vil bøtelegge passasjerer som ikke bruker bussbelte

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus