Meny

Slik går det når Audi utfordrer et jagerfly

Har nye Audi SQ7 nok krefter til å dra fra Red Bulls jagerfly? Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Takler verdens kraftigste diesel-SUV kampen mot 10.000 hestekrefter?

I teorien bør det allerede være avgjort, men når Audi lanserer sin S-versjon av flaggskipet Q7, da skal det virkelig ikke stå på kreftene.

Det tyske premiummerket tar nemlig i bruk helt ny motorteknologi. Resultatet blir ganske enkelt markedets kraftigste dieseldrevne SUV.

Se også: Her sladder han rundt flyhjulene på rullebanen

Utfordrer Red Bulls jagerfly

Under panseret i nye Audi SQ7, som lanseres til sommeren, sitter en redesignet 4 liters V8, som i tillegg til to turboer nå også får et helt nytt bidrag. Løsningen er en elektrisk kompressor, som sørger for maksimalt dreiemoment fra vesentlig lavere turtall.

Med pustehjelp fra to turboer, samt verdens første elektrodrevne kompressor, sørger det for massive krefter. SQ7 leverer hele 435 hestekrefter og vanvittige 900 Nm. Sprinten fra 0-100 km/t går unna på bare 4,8 sekunder, noe som virkelig imponerer på en så stor bil.

Men er det krefter nok til å dra fra Red Bulls jagerfly og 10.000 hestekrefter?

Se selv i videoen øverst i artikkelen.

Les også: SUV-ene med de mest fornøyde eierne

Nyeste generasjon Audi Q7 ble lansert i fjor. Og snart kommer S-utgaven med helt ny motorteknologi som yter utrolige 435 diesel-hester! Foto: Audi

Les også: Duell: Audi Q7 mot Volvo XC 90

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus