Meny

Vil bøtelegge passasjerer som ikke bruker bussbelte

Statens vegvesen vil gi busspassasjerer som ikke bruker setebelte, en bot på 1.500 kroner, for å øke fokuset på bruk av belte i buss ytterligere. Illustrasjonsfoto. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen vil gi busspassasjerer som ikke bruker setebelte, en bot på 1.500 kroner, for å øke fokuset på bruk av belte i buss ytterligere.

I forrige uke utførte Statens vegvesen en landsdekkende beltekontroll rettet mot landets busspassasjerer. Av 16.300 kontrollerte busspassasjerer, var det totalt 3.600 passasjerer som ikke brukte setebelte i bussen. Det utgjør en andel på 22 prosent.

– Det er fortsatt mange som glemmer beltet, selv om de har det tilgjengelig. Vi vil at det skal bli like naturlig å feste beltet i buss som i bil. Gebyret er ikke viktig for oss, men et virkemiddel for å forsterke alvoret. Beltet redder liv, også i buss, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

Les også: Nesten 50.000 tatt uten bilbelte på to år

Busspassasjerer som ikke bruker belte, oppgir at de glemmer det og at de trenger påminnelse. I tillegg til beltekontroller, er busser over hele landet derfor utstyrt med plakater, klistremerker og flyers.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus