Vil bøtelegge passasjerer som ikke bruker bussbelte

Statens vegvesen vil gi busspassasjerer som ikke bruker setebelte, en bot på 1.500 kroner, for å øke fokuset på bruk av belte i buss ytterligere. Illustrasjonsfoto.
Statens vegvesen vil gi busspassasjerer som ikke bruker setebelte, en bot på 1.500 kroner, for å øke fokuset på bruk av belte i buss ytterligere. Illustrasjonsfoto. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix

Statens vegvesen vil gi busspassasjerer som ikke bruker setebelte, en bot på 1.500 kroner, for å øke fokuset på bruk av belte i buss ytterligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke utførte Statens vegvesen en landsdekkende beltekontroll rettet mot landets busspassasjerer. Av 16.300 kontrollerte busspassasjerer, var det totalt 3.600 passasjerer som ikke brukte setebelte i bussen. Det utgjør en andel på 22 prosent.

– Det er fortsatt mange som glemmer beltet, selv om de har det tilgjengelig. Vi vil at det skal bli like naturlig å feste beltet i buss som i bil. Gebyret er ikke viktig for oss, men et virkemiddel for å forsterke alvoret. Beltet redder liv, også i buss, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

Les også: Nesten 50.000 tatt uten bilbelte på to år

Busspassasjerer som ikke bruker belte, oppgir at de glemmer det og at de trenger påminnelse. I tillegg til beltekontroller, er busser over hele landet derfor utstyrt med plakater, klistremerker og flyers.

Personvernpolicy