Busstur uten belte kan koste passasjerene dyrt

Tre av ti er ikke klar over at det er påbudt med belte i buss. Illustrasjonsbilde av grønn buss i Oslo-trafikken. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Tre av ti er ikke klar over at det er påbudt med belte i buss. Illustrasjonsbilde av grønn buss i Oslo-trafikken. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne uka skal Statens vegvesen kontrollere beltebruk blant busspassasjerer. De som tas slipper gebyr denne runden, men neste gang kan det vente en bot på 1500 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen kontrollerte i 2015 beltebruken blant 40.500 busspassasjerer. 10.000 brukte ikke belte, selv der det var tilgjengelig. Det melder Vegvesenet.

Denne uka skal nye kontroller være med på å øke bevisstheten om beltebruk på buss.

– Neste gang blir det gebyr, fordi vi mener dette er så viktig at vi må ta i bruk strenge virkemidler. Nå er vi ute for å informere, så håper vi at alle belter er på neste gang vi kommer, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

– Målet er at beltevanene i buss etter hvert blir like automatiske som i bilen, for her er vi blant de beste i verden til å huske beltet, fortsetter Lutnæs.

Les også: Nesten 50.000 tatt uten bilbelte på to år

Vegvesenets tall viser at tre av ti passasjerer ikke vet at det er påbudt å bruke belte i buss. Tryggest sitter de over 60, mens unge mellom 15-20 er dårligst på beltebruk. Kun én av ti i den aldersgruppa oppgir at de sikrer seg i buss.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus