Siv Jensen vil ha billigere muskelbiler

Denne Ferrari GTC4Lusso med 680 hester og V12-motor kan bli billigere hvis finansminister Siv Jensen får det som hun vil. Foto: REUTERS/Denis Balibouse/NTB scanpix
Denne Ferrari GTC4Lusso med 680 hester og V12-motor kan bli billigere hvis finansminister Siv Jensen får det som hun vil. Foto: REUTERS/Denis Balibouse/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Biler med mange hestekrefter skal bli enda billigere, hvis de borgerlige partiene blir enige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år ble engangsavgiften for nye biler endret. Den såkalte effektkomponenten som referer til hestekrefter, er redusert med 50 prosent, samtidig som satsene for NOX- og CO2-utslipp har gått opp. Det har gjort biler med mange hestekrefter og lave utslipp billigere.

Ambisjonen til Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti er å fjerne hestekrefter som beregningsgrunnlag for engangsavgift i løpet av to år og samtidig gjøre utslipp dyrere.

– Motorkraft forurenser ikke. Det er utslipp som forurenser. Og derfor har vi jo klart å få til en enighet mellom de fire partiene som jeg er veldig glad for at vi har fått på plass, og som vi skal fase inn fremover, sier finansminister Siv Jensen (Frp) til TV 2.

Før hun kan love at avgifter på hestekrefter forsvinner helt må hun få Venstre med på laget. De mener man bør øke drivstoffavgiftene for å få ned utslippene fra transportsektoren. Frp-lederen vil ikke svare på om hun kan leve med dyrere drivstoff.

– Det skal det forhandles om, og vi komme tilbake til det når vi er ferdige med diskusjonene, sier Jensen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus