Meny

Nyhet: Mitsubishi Space Star

Ny bil fra Mitsubishi til under 140.000 kroner

SNERTEN TASS: Mitsubishi har frisket opp designet til Space Star, gjort den litt større og løftet kjøreegenskapene. Foto: Mitsubishi

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gang Norges billigste nybil kommer i ny og oppfrisket utgave, med mer utstyr og bedre plass – til under 140.000 kroner.

Du tenker kanskje at 140.000 kroner for en flunkende ny bil med nybilgaranti er et kupp?

I så fall tar du feil.

140.000 kroner er lite penger for en helt ny bil, men etter en kikk i arkivet så vi at forgjengeren fra 2013 var MYE billigere.

Bilen, en minibil av typen Mitsubishi Space Star, hadde nemlig en startpris på 99 900 kroner i 2013. Tilfellet er langt fra unikt, men gjelder minibiler generelt. Prisutviklingen har vært den samme for konkurrenter som Skoda Citigo, VW Up!, Toyota Aygo, Peugeot 108, Citroën C1, Kia Picanto og Ford Ka. Men hvorfor?

Les også:   60 prosent kjører med dekkfeil – mange vet det ikke selv

Avgiftsøkning

Svaret er først og fremst økning i avgifter til staten. Bilavgiftene er i dag basert i større grad på drivstofforbruk og utslipp av klimagasser enn vekt og effekt som tidligere. Minibilene har gjerne lavt forbruk og utslipp, men forskjellen er ikke like stor som i vekt- og effekt-forhold til større biler. Dermed blir minibilene hardere straffet.

Generelt sett høyere utstyrsnivå og mer sikkerhetsutstyr trekker også prisen opp.

Les også:  Denne detaljen har ført til hundrevis av ulykker

MER UTSTYR: DAB+, LED-markeringslys og bakkestartassistent er standard i grunnmodellen til under 140.000 kroner. Foto: Mitsubishi

Likevel mye bil for pengene

Prisene på nevnte minibiler er forholdsvis jevn, og foruten toseteren Renault Twizy skiller ikke nye Mitsubishi Space Star seg ut i negativ retning i forhold til konkurrentene.

Prisøkningen fører dessuten positive ting med seg. Nye Space Star er større og bedre utstyrt enn forgjengeren. Den har vokst 8,5 centimeter og er med sine 3,8 meter i lengden nesten like lang som småbiler som VW Polo og Skoda Fabia.

Les også:  Snart kan du lade elbilen – helt uten ledning

Den har blitt barskere og mer moderne å se på, og har fått et løft på materialvalg innvendig. Mitsubishi lover dessuten økt kjøreglede som resultat av forbedringer i hjuloppheng og styring.

Den tidligere innstegsmodellen «Inform» gått ut, så nå heter innstegsmodellen «Invite» og er bedre utstyrt. DAB+, LED markeringslys og bakkestartassistent er standard, mens toppmodellen Instyle+ kan vise til både aluminiumsfelger og bi-xenon-lys.

Les også:  Gjør 0-100 km/t på 3,9 sekunder!

To tresylindrede bensinmotorer står på motorprogrammet. En énliter med 71 hestekrefter står for fremdriften i grunnmodellen, mens en 1,2-liter på 80 hestekrefter leveres med manuelt- eller automatgir i de øvrige versjonene.

Les også:

Barsk BMW-konkurrent

Kjøpe elbil i 2016?

Er din bil på listen?

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus