Smart familie-SUV blir ny

Ford Kuga sliter med å hevde seg på det norske markedet, nå kommer den i ny utgave.
Ford Kuga sliter med å hevde seg på det norske markedet, nå kommer den i ny utgave.

Ford Kuga har blitt en litt glemt bil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi nordmenn elsker SUV-er. Denne biltypen tar stadig større markedsandeler, men likevel er det ikke slik at alle biler i denne klassen blir suksesser.

Et godt eksempel på det er Ford Kuga. Tross mye positiv kritikk og tommel opp i tester, sliter Kuga med å hevde seg mot konkurrentene. Den har blitt en litt glemt bil, mens mange av konkurrentene er storselgere. Det til tross for at den er gunstig priset, er blant klassens mest velkjørende og også har mange smarte interiør-løsninger.

Les også: Fyller du feil kan det koste skjorta

Enklere, tryggere, morsommere

Men nå håper Ford å få mer fart på Kuga-salget igjen. Det er nemlig snart klart for en oppgradert utgave av bilen, facelift-versjonen av Kuga har akkurat blitt vist for første gang.

Interiøret er også oppgradert, blant de store nyhetene er infotainmentsystemet SYNC 3.
Interiøret er også oppgradert, blant de store nyhetene er infotainmentsystemet SYNC 3.

Ford lover at denne bilen skal tilby teknologier og nye funksjoner som gjør kjøringen enklere, tryggere og morsommere. Dette inkluderer blant annet den nye generasjonen av Fords infotainment-system SYNC 3, innovative sjåførassistanseteknologier, et ergonomisk og komfortabelt interiør og en ny 1.5-liters 120-hesters TDCi dieselmotor.

Kuga kommer nå med Fords parkeringsassistanse, som hjelper sjåføren å lukeparkere eller parkere vinkelrett - for eksempel i trange parkeringshus - uten å bruke hendene. Den har også en forbedret versjon av Active City Stop kollisjonshindring og Fords adaptive frontlyssystem for optimal sikt.

Les også: Kuga eller bestselger VW Tiguan? Det valget er ikke så enkelt...

Overvåker 40 meter

Parkeringsassistansen, som nesten 90 prosent av dagens Kuga-kjøpere i Norge har på bilen sin, har blitt mer avansert. Trykk på en knapp og ultrasoniske sensorer på bilen vil kunne lete seg frem til parkeringsplasser både i form av lukeparkering, og vinkelrett oppsett som i parkeringshus, og styre bilen på plass mens sjåføren kun bruker gass- og bremsepedal. Andre sensorer hjelper også sjåføren når bilen skal kjøres ut fra en parkeringsplass.

Andre generasjon Ford Kuga selger godt i mange markeder, men i Norge går det ikke like bra.
Andre generasjon Ford Kuga selger godt i mange markeder, men i Norge går det ikke like bra.

Varsling av kryssende trafikk advarer sjåføren dersom det er fare for at en bil skal krysse bak egen bil når man skal rygge ut. Ved hjelp av radar overvåkes et område på opptil 40 meter og systemet avgir tre varselsignaler hvis det oppdages en bil som nærmer seg fra en av sidene.

Les også: Bilen kjører inn i garasjen av seg selv

Tre SUV-er i 2016

Nyeste generasjon Ford MyKey gjør det mulig for bileieren å programmere en egen nøkkel - gjerne for yngre sjåfører – som kan hindre innkommende telefonsamtaler, begrense toppfarten, hindre deaktivering av sjåførassistanseteknologier og sikkerhetsfunksjoner, redusere musikkanleggets volum eller hindre at musikkanlegget brukes dersom de som er i bilen ikke bruker bilbelte.

Ford lanserer ny Kuga, den større SUV-modellen Edge og den mindre EcoSport i Norge i løpet av 2016. Det er ikke tilfeldig. Ford håper nemlig å få sin av kaka, når SUV-salget i Europa er ventet å øke tl over 25 prosent av totalt antall solgte kjøretøy frem mot 2020.

Les også: Skal presse status-SUVene på pris: Les mer om nye Edge her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus