Politiet påpeker problemer med håndheving av dieselbilforbud

Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Personer som kjører dieselbiler på en forbudsdag, kan trolig ikke ilegges bot dersom de oppgir at de ikke visste om forbudet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis ikke varslingen om forbudet er tilstrekkelig, kan en bilfører påberope seg «reell villfarelse», noe som kan gi fritak for straff, melder VG.

Det er politiet i Oslo som skriver dette i sitt høringssvar til Bymiljøetaten.

Byrådet i Oslo vedtok 4. februar en hasteforskrift som åpner for dieselforbud på særlig forurensende dager. Forskriften har høringsfrist 25. februar, og et av de mest kritiske høringsvarene kommer fra Oslo-politiet, som kommunen vil at skal håndheve forbudet.

Les også: Oslo-politiet vil ikke prioritere dieselforbud

Visepolitimester i Oslo politidistrikt Roger Andresen skriver i sitt høringssvar at en av de største utfordringene er å få varslet publikum godt nok. Politiet peker på at skilting av forbudet vil være en nærmest fysisk umulig oppgave.

Dieselbilforbudet skal ifølge forslaget kun gjelde på kommunale veier, men politiet mener det er «en nesten umulig oppgave for en vanlig bilist» å skille kommunale og statlige veier fra hverandre.

Les også: Været avgjør om dieselforbud gjennomføres i Oslo

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus