Dansk trafikklærer fortviler: – Slutt å kjøre opp i ræva på meg!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trafikkskolelæreren Regitze la ut påminnelse til danske trafikanter: – Vis hensyn!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da bilisten bak fikk den nervøse trafikkskoleeleven til å gå i stå tre ganger, valgte trafikklæreren Regitze Ørnfeld å legge ut en beskjed til danske bilister på trafikkskolens Facebook-side.

– Jeg har vært kjøreskolelærer i noen år nå og opplever flere og flere folk som kjører opp i ræva på meg og mine elever, når vi kjører der ute, forteller hun i Facebook-videoen.

– Hjelper virkelig ikke

– De kjører veldig tett på oss og tuter på oss hvis vi ikke setter i gang raskt nok når det er fritt. De blinker og simpelthen er så provoserende. Det som skjer, og det vet dere nok ikke, men det sitter jeg med en elev i bilen som er kjempenervøs og det hjelper virkelig ikke, sier hun fortvilet i videoen.

Les også: Nesten halvparten innrømmer at de sliter med synet i trafikken

Hun ber dansker vise respekt for trafikkskolebilen og ha tålmodighet med elevene. Ifølge Danske Ekstrabladet opplevde hun søndag at en elev måtte gå ut av bilen tre-fire ganger ved innkjørselen til en rundkjøring, etter at en bilist i tyveårene hadde kommet med fakter og fløytet på den høyt og lenge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reaksjoner

Innlegget har blitt spredd mye i sosiale medier og fått mange reaksjoner.

«Folk glemmer at de selv var elev en gang og kunne kanskje trenger et par timer på å friske opp hvordan man oppfører seg i trafikken», skriver én av de som har kommentert under innlegget.

Les også: Trygg Trafikk advarer mot refleks-trend

Andre har også stilt spørsmålstegn ved om eleven burde få prøve seg på veien om de er så nervøse, som trafikklæreren skisserer, men først bli mer trygge på bilen og veien.

I skrivende stund er videoen sett over 40.000 ganger på Facebook og delt i flere danske medier.

Les også: – Dette er skikkelig ekkelt!