NAF-test: Flere takbokser tåler ikke bråstopp

NAF er overrasket over hvor stor forskjell det er på sikkerheten til takbokser. Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix.
NAF er overrasket over hvor stor forskjell det er på sikkerheten til takbokser. Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges automobilforbund (NAF) er overrasket over stor forskjell på takbokser. Kun én av dem klarte å holde på lasten i en kollisjonstest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ski og staver fløy ut av boksene, og noen bokser dro av taket. Vi er overrasket over hvor stor forskjell det er på sikkerheten til takbokser ved en bråstopp eller kollisjon, skriver Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding.

Kollisjonstesten be utført på ni takbokser laget av mykplast, som er billigere enn glassfiberbokser, i en hastighet på 40 kilometer i timen. Boksene ble testet to ganger med forskjellig last – på 50 kilo og 75 kilo, som for de fleste er maks last. Kun én av takboksene klarte å holde lasten på plass.

Flere av de billige takboksene gjorde det bedre enn de dyreste.

– Testen viser at prisen ikke nødvendigvis er avgjørende for kvaliteten og sikkerheten til takbokser, skriver Engebretsen, som etterlyser sikkerhetskrav og typegodkjenning av takbokser.

Les også: Prisras i 2016 - disse bilene blir mye billigere