Dieselforbud på kommunale veier i Oslo

<p>Dieselbilen er pekt ut som byluftas verste fiende på grunn av høye utslipp av helsefarlig nitrogendioksid. Illustrasjonsfoto.</p>
Dieselbilen er pekt ut som byluftas verste fiende på grunn av høye utslipp av helsefarlig nitrogendioksid. Illustrasjonsfoto. Foto: NTB scanpix

Oslo vil innføre akutt dieselforbud på kommunale veier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har ikke lovhjemmel til å implementere dieselforbud på statlige veier. Derfor vil vi i første omgang ha dette på kommunale veier, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) til NRK.

Dieselbilen er pekt ut som byluftas verste fiende på grunn av høye utslipp av helsefarlig nitrogendioksid. Derfor vedtok Oslo bystyre både i 2012 og 2015 å innføre dieselforbud på verstingdagene.

Les også: Venstre: Dyrere diesel, lavere skatt

Ola Elvestuen (V) har fremmet forslag i Stortinget om at kommunene kan bestemme dieselforbud også på riksveier, men utfallet er uvisst.

I 2012 strandet innføringen på at staten nektet å forby dieselbiler på veiene som staten bestemmer over, nemlig riksveiene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus