Åpen for alle - alltid

Dette er årets mest ettersøkte bil hos Google

Her er den: Bilen som ble mest søkt etter hos Google i 2015. Foto: GM
Her er den: Bilen som ble mest søkt etter hos Google i 2015. Foto: GM
Artikkelen fortsetter under annonsen

Joda, det finnes en liste for dette også!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er det ett nettsted som mer enn noe annet vet hva folk leter etter på nettet, så er det Google. Verdens suverent mest brukte søkeverktøy fører statistikk over det meste, inkludert hvilke biler som amerikanere har søkt mest etter i 2015.

Dessverre har ikke Google tall på hvilke biler som er mest søkt etter på verdensbasis, så vi vet ikke hvilken bil som har mest treff hvis man tar med hele jordkloden. Dessuten kan man spørre seg om det som folk søker mest etter, er synonymt med mest populært?

Hvorfor søker folk etter navn?

For ifølge tallene til Google ble skuespilleren som flest søkte etter på nettet i 2015, ingen ringere enn Charlie Sheen, en mann synonym med skandaler og en utagerende livsstil. Slikt gjør folk nysgjerrige i søkefeltet, og det forklarer også hvorfor Lamar Odom var personen som hyppigst ble tastet inn i søkefeltet hos Google i 2015.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Odom er tidligere basketspiller, men det er neppe grunnen til at folk googler ham. Odom er nemlig ektemannen til Khloe Kardashian, og ble nylig funnet bevisstløs etter en overdose på et bordell i Nevada. Sånne nyheter gjør gjerne folk nysgjerrige, for å si det sånn...

SUV-julegaven for de virkelig kresne

Av biler som er populære i Norge, ble Honda HR-V den som folk søkte mest etter. Foto: Honda
Av biler som er populære i Norge, ble Honda HR-V den som folk søkte mest etter. Foto: Honda

Chevrolet den store vinneren

Med slik info i bakhodet, kan vi se nærmere på søksresultatene for biler i 2015. Dette er som sagt hva amerikanere har søkt etter, og det er ihvertfall gode nyheter for Chevrolet. Merket har nemlig ingen som helst skandaler bak seg i året som gikk, og da må tre av de fire mest populære bilene hos Google sies å være imponerende bra.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Google-søk viser biler som folk flest er opptatt av, og viser at nye superbiler er lite interessant for den jevne masse. Tre av bilene på Topp-10 listen er pickuper, fem av bilene er i SUV-land, mens bilen på førsteplass er den eneste på listen som kan kalles en helt vanlig personbil. Den eneste bilen som lyser entusiastbil er Chevrolet Camaro.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For de som ikke kjenner til Chevrolet Malibu, så er det en mellomstor sedan, som anses som et trygt og fornuftig kjøp i statene. Litt samme status som det VW Passat og Toyota Avensis har her hjemme. Malibu ble kåret til "Most dependable midsize Car" av J.D. Power i 2015, og det forteller vel egentlig alt du trenger å vite om bilen.

Kaller verdensmesteren "et bortskjemt barn"

2016 Chevrolet Silverado 1500 LTZ. Røslige saker!
2016 Chevrolet Silverado 1500 LTZ. Røslige saker!

Her er Googles Topp-10 liste for biler 2015:

1. 2016 Chevrolet Malibu

2. 2016 Chevrolet Silverado

3. 2016 Toyota Tacoma

4. 2016 Chevrolet Camaro

5. Honda HR-V

6. Fiat 500X

7. Jeep Renegade

8. Chevrolet Colorado

9. Lexus NX

10. Hyundai Tucson

Derfor forsvant lavpris-merket fra Norge

Kun én ordentlig entusiastbil kom med på Topp-10, men den er da også hyggelig priset i USA. Foto: GM
Kun én ordentlig entusiastbil kom med på Topp-10, men den er da også hyggelig priset i USA. Foto: GM