Rod bygde Ferraris «hellige gral» i et skur

Lagde tro kopi av den legendariske sportsbilen for hånd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et kylling-skur i Omaru, New Zealand har Rod Tempero brukt fem lange år på å bygge en tro kopi av Ferraris legendariske 250 GTO. Bilen er lik ned til minste detalj og kan selv som kopi være verd over 9 millioner kroner.

«Hellig gral»

Som originalen har den en V12-motor, men litt større, 4,4 liter. Bilikonet ble spesiallaget for en Ferrari-entusiast.

Les også: Skinnende røde drømmer

Ferrari bygde kun 39 biler av typen 250 GTO i 1962-63. Hver kjøper måtte godkjennes av selveste Enzo Ferrari personlig. En originalmodell ble nylig solgt for svimlende 38 millioner dollar på auksjon, tilsvarende småpene 340 millioner norske kroner.

Alt for hånd

Ved å lage hele bilen for hånd, gjør Rod og teamet hans arbeidet vanskelig for seg selv, men til tross for å ha brukt nesten fem år på denne bilen, vil han ikke gå bort fra teknikken ved å gjøre alt selv.

Sjekk også: Det alle tenker når du kjører Ferrari

– Det har tatt mye tid, men det bryr vi oss ikke noe om. Hvis du bare hadde kjøpt denne fra et kit-car, så ville den ikke hatt samme appell, forteller bilbyggeren selv til nyhetsbyrået Barcroft.

Mange henendelser

Bilene hans har fått enorm oppmerksomhet og vunnet flere priser. Kundehenvendelsene strømmer inn fra hele verden.

– Jeg spurte ham om han kunne bygge denne utrolige bilen, og han sa bare; selvfølgelig, sier GTO-ens nye eier, John Rietveld.

Sjekk også: Prøverkjører superbilen - så går det galt

– Ingen bil er for vanskelig for ham. Han gjør hjemmeleksen sin i forkant og dette er så nære det er mulig å komme originalen, utdyper han.

– Kundene kommer jo tilbake, så noe riktig må jeg har gjort, sier Tempero.

Les også: Messias for Kit Car-folket

Rockelegenden Janis Joplins Porsche, lakkert i psykedeliske farger, ble solgt for hele 15,6 millioner kroner under en auksjon i New York:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus