Meny

Politiet advarer mot glatte veier – mer regn i natt

Flere politidistrikter advarer bilister mot vanskelige kjøreforhold og meget glatte veier. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glatte veier har ført til flere kollisjoner og utforkjøringer på Øst- og Sørlandet søndag. Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om mer regn og vind fremover.

Flere politidistrikter har advart bilister mot vanskelige kjøreforhold. Meteorologisk institutt (MET) har sendt ut OBS-varsel om kraftig vind og høy vannstand på Sør- og Østlandet søndag og natt til mandag.

– Det er helt klart vanskelige kjøreforhold, særlig ved fjellovergangene og langs kysten. Særlig Agder-fylkene er utsatt, med dobbelt så høy vannstand som vanlig og kraftig vind, opplyser meteorolog Aurora Stenmark til NTB.

– I morgentimene er temperaturene lavere, noe som fører til at det fryser på bakken, selv om det ikke har regnet. Ofte kan fuktigheten i bakken fryse og gi svært glatte veier, sier Stenmark.

Les også: Våt helg i vest – og våtere vil det bli

Brøytebil havnet på taket

Både politiet i Hedmark, Vestoppland og Romerike har bedt folk om å være forsiktige når de er ute på veiene søndag. Etter flere utforkjøringer på E18 i Telemark, ber politiet folk om utvise forsiktighet.

– Det er meget glatt på veien. Det er meget glatt på ulykkesstedet, opplyser politiet i Telemark på Twitter.

I Trysil kjørte en brøytebil av veien og havnet på taket, i tillegg til at to personbiler av veien søndag ettermiddag, melder Hamar Arbeiderblad. Det er ikke meldt om personskader etter ulykken.

Sjekk været der du er

I Agder har til sammen tre biler kjørt av veien på E18 ved Østerholtheia, men heller ikke her er det meldt om personskader.

I Sogndal var til sammen 28 personer i fem kjøretøy involvert i et trafikkuhell langs riksvei fem ved Fjærland. To personer ble sendt til sykehus i Førde med moderate skader etter ulykken.

Les også: Mer regn i vente på Vestlandet

Storm og regn

MET har sendt ut varsel om høy vannstand på Sørlandet og Østlandet natt til mandag. På strekningen Lista til svenskegrensen er det risiko for høy vannstand, rundt 40-90 centimeter over høyden oppgitt i tidevannstabellene.

I Rogaland er det ventet vestlig eller nordvestlig liten storm utsatte steder, med vindkast opp til 32 meter per sekund.

– Båteiere bør sjekke fortøyninger, kajakker og kanoer for å unngå unødvendige aksjoner, opplyser Hovedredningssentralen i Sør-Norge på Twitter.

Den kraftige vinden har vært merkbar på Østlandet i helgen. Kraftig vind veltet juletrærne i sentrum av både Ski og Drøbak i Akershus natt til søndag, kun noen få timer før lysene skulle tennes.

Les også: Stormen Gorm nærmer seg Danmark

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus