Mer for bil for pengene? Da må du lete lenge!

Dette tror vi kommer til å bli et vanlig syn på norske veier i tiden som kommer. Skoda Superb er nemlig en forbasket bra bil – med et hav av plass, og gunstig pris.
Dette tror vi kommer til å bli et vanlig syn på norske veier i tiden som kommer. Skoda Superb er nemlig en forbasket bra bil – med et hav av plass, og gunstig pris.

Skodas flaggskip er et skikkelig kupp!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skoda Superb stv:

  • Motor: 2-liter, turbodiesel
  • Effekt: 190 hk / 400 nm
  • Forbruk: 0,45 l/mil
  • 0-100 km/t: 8,1 sek.
  • Toppfart: 235 km/t
  • Bagasjerom: 660 / 1950 liter
  • Lengde x Bredde x Høyde: 485 x 186 x 147 cm
  • Pris: Fra 299.000 kroner
  • Pris testbil: 502.000 kroner

Hva er dette?

Vi har endelig fått hendene på stasjonsvognutgaven av Skodas største og mest påkostede modell – Superb. Den kom i helt ny generasjon i år, den tredje i rekken.

Her hjemme er det naturligvis stasjonsvogna folk aller helst vil ha. Og nordmenn står allerede i kø for å sikre seg et eksemplar av denne bilen. Neste år er ambisjonen å selge hele 2.000 eksemplarer.

Det er ingen som tør å le hånlig av Skoda lenger, for med VW i ryggen har de virkelig fått dreis på modellutvalget sitt. Den utviklingen har vi riktignok sett lenge, men det er likevel ingen tvil om at nye Superb tar et nytt kvantesprang videre.

Les testen – og finn ut hvorfor vi mener dette er en bil vil tror mange nordmenn kommer til å ønske seg.

Les også: Vi har også testet Superb – med FIRE enderør

Hvordan er den å kjøre?

Allerede med en gang du setter deg bak rattet, så skjønner du hvilken omfattende jobb som er gjort med denne bilen. Dette litt udefinerbare som ofte omtales som opplevd kvalitet er på plass i rikt monn. Kort fortalt kan vi si at opplevd kvalitet her dreier seg om lyden når du lukker døra og følelsen du får når du kommer inn i bilen, holder i rattet, sitter i skinnstolene og når du ser på dashbordet. Det er ingenting som røper at dette er en «billigbil».

Bak rattet føler du deg trygg og komfortabel. Superb ruver ganske mye på veien. Den har også justerbart understell. I komfortmodus blir den veldig myk i oppsettet. I utgangspunktet bra, men du vil kunne merke at det «gynger» litt vel mye over fartshumpene.

I sportmodus oppleves den fastere, uten å være sportslig. Det er imidlertid såpass stor forskjell mellom disse ytterpunktene, at de har sin misjon.

Det er mest ved ordentlig aktiv kjøring og i skarpe humper at du merker at understellet på denne bilen er noe mindre sofistikert enn på konsernsøsken fra VW og Audi.

Les også: Topp 10: Her er stasjonsvognene med mest plass

Det er blitt skarpere linjer på Skoda Superb. Det gjør nytten! Den ser mer moderne og påkostet ut enn noen gang.
Det er blitt skarpere linjer på Skoda Superb. Det gjør nytten! Den ser mer moderne og påkostet ut enn noen gang.

Hvordan er plassen?

Dette er virkelig Superbens paradegren. Her er den rett og slett uslåelig i sitt segment. Bagasjerommet er på smått utrolige 660 liter! Med dette volumet er Superb faktisk større enn konsernbror VW Passat, som «kun» tar 650 liter.

Med bakseteryggene nedfelt er det plass til hele 1.950 liter. Da er varebil neste trinn på stigen hvis du trenger enda mer plass!

Men det stopper ikke der. For i baksetet har du nå få et hav av plass. Det omtrent som å sitte i en vaskeekte limousine. Og når du har barneseter som krever mye plass, eller høyreiste, voksne passasjerer, er det gull verdt.

Foran er det også rikelig med plass. Dessuten er det massevis av smarte løsninger, som spesialdesignet søppelkurv, paraply i døra, isskrape integrert i tanklokket og mye annet «småtteri» som bidrar til å gi et ekstra godt inntrykk.

Les også: Det er en grunn til at vi anbefaler stasjonvogn

Dette interiøret røper ikke mye om at det er snakk om en «billigbil». Men du får ikke det nye, heldigitale instrumentpanelet som finnes i Audi og VW.
Dette interiøret røper ikke mye om at det er snakk om en «billigbil». Men du får ikke det nye, heldigitale instrumentpanelet som finnes i Audi og VW.

Finest utenpå eller inni?

Det utvendige designet på Superb har fått skarpere kanter og ser mer påkostet ut enn forgjengeren. Det er få krumspring og detaljer å merke seg, men et rent og stramt design.

I kombinasjon med hvit lakk og barske 19" felger, slik som på testbilen, sørger det for å tiltrekke seg noen lange blikk.

Vi ble faktisk kontaktet av flere som kom bort og ville vite hva slags bil dette var. Da vi svarte Skoda ble de fleste overrasket. «Jøss, da har jeg kanskje råd til den jeg også da», var reaksjonen til flere.

Innvendig er det litt samme filosofi som på utsiden. Få krumspring her også – men veldig ryddig og god materialkvalitet. Her nærmer Skoda seg sine dyrere konkurrenter med stormskritt.

Vi liker aller best eksteriøret.

Les også: Nå skal de lage ekte familieracer

God plass i baksetet er bare forbokstaven. Her får du limousine-følelse. Barneseter er naturligvis null problem.
God plass i baksetet er bare forbokstaven. Her får du limousine-følelse. Barneseter er naturligvis null problem.

Går den bra?

Testbilen har en 2-liters turbodiesel på 190 hk og et dreiemoment på hele 400 nm. Det er en sprek motor, med fint bundrag. Det blir litt «hopping» når du gir full gass helt fra start, fordi det heftige bunndraget gjør at forhjulene sliter med å finne grep.

Bilen er tilgjengelig med samme motorisering i kombinasjon med firehjulsdrift. Det vil øke både komfort og fremkommelighet, men stort sett klarer du deg lenge med forhjulstrekken.

0-100 km/t tar 8,1 sekunder. Det er godkjent. I kombinasjon med DSG-automatkassen fungerer dette fint også ved forbikjøringer.

Motoren jobber stor sett stille og kultivert, men ved tomgang hører du helt klart at det er en diesel.

I disse dager er det kanskje mer aktuelt å kjøpe bensinmotoren på 180 hk? Også den kan leveres med 4x4.

Les også: Dette er det viktigste når vi skal kjøpe bil

I dette bagasjerommet kan du gå deg vil! 660 liter er større enn for eksempel VW Passat.
I dette bagasjerommet kan du gå deg vil! 660 liter er større enn for eksempel VW Passat.

Og konklusjonen er...

Vi har sagt det før, og kan like godt si det igjen: Det er svært vanskelig å finne mer bil for pengene enn Skoda Superb. Den har en god porsjon premiumfølelse, massevis av plass, en rekke motor- og utstyrsalternativer – og du kan få den med 4x4. Dessuten er den faktisk betydelig mer sofistikert enn lillebror, og Norges mest solgte stasjonsvogn, Ocatvia.

Prisene starter helt nede på 299.000 kroner (125 hk, bensin), mens testbilen med 190 hk, automatgir og Laurent & Klement-utstyrsnivå (det høyeste utstyrsnivået) starter på 483.000 kroner.

Den er ikke førstevalget vårt. Mest gunstig er kanskje bensinmotoren på 150 hk, kombinert med 4x4. I topp utstyrsnivå, L&K, starter denne på 452.000 kroner.

Men mest FRISTENDE er likevel toppmodellen. Den blir dessuten vesentlig billigere neste år, takket være nye avgifter. Med 280 hk, 4x4 og automat, blir avgiftene redusert med over 40.000 kroner. Det betyr at totalprisen på denne verstingen kan snike seg under 600.000 kroner fra 1. januar. DA snakker vi rå og romslig familiebil.

Les også: Topp 10: De beste nybilene

Vi tror den mest populære modellen på det norske markedet blir Superb med bensinmotor på 150 hk, 4x4 og automatgir.
Vi tror den mest populære modellen på det norske markedet blir Superb med bensinmotor på 150 hk, 4x4 og automatgir.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:27 Jærbanen stenges på grunn av vedlikehold11:11 Råkjør venter «sliten» Ødegaard10:32 Ingen bysprint i Drammen grunnet snømangel10:07 Dom mot dansk kvinne tiltalt for gigant-svindel10:06 Nødnettet er nede i store deler av Østlandet10:03 Syrere på flukt: – Dette er helvetet10:00 Jazzmusikeren Jon Christensen død09:31 Flere kildesorterer plast09:30 Medier: Barcelona kjøper fri dansk angrepsspiller09:12 Chelsea-profil brakk nesen08:58 Voldsom krasj på sisterunden av Daytona 50008:41 35.000 stillinger kan forsvinne i HSBC08:40 Voldsdømte kan jobbe i barnehage – Frp vil «tette hull»08:32 18-årsgrense for dataspill som inneholder gambling08:28 USAs største speiderorganisasjon slår seg selv konkurs07:53 Fortsatt stengte fjelloverganger – og Bergensbanen hindres av snøras07:29 Sykehusdirektør i Wuhan bekreftet død av covid-1907:26 Norsk golfprofil: – Jeg la for mye press på meg selv07:00 Landslagsledelsen avviser press på Klæbo06:54 Professor oppgitt over corona-panikken: – På linje med normal influensa06:54 Norsk håp nådde ikke opp i «America’s Got Talent»06:48 Kina: Laveste antall nye smittede hittil i februar06:31 Trøen vil sette punktum for Stortingets byggeskandale06:30 MDG mener Aps ulveforslag vil gjøre Norge til en europeisk skamplett06:28 Haalands stjernemøte med Mbappé05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt05:30 Høie får ny sykehusstrid på bordet – drar på lytteturné05:27 Eckhoff: – Jeg har nok lagt det største presset på meg selv05:25 Sju av åtte undersøkte sykehus bryter loven for utplasserte pasienter04:47 Nå er maksgrensen på barn per sæddonor fjernet i Norge04:29 Tre av fire i Australia rammet av skogbrannene04:08 Politidirektoratet med ny metoo-undersøkelse i politiet03:22 Kvinner og barn trampet til døde i Niger03:17 Maskert butikkraner i Stavanger02:51 Canada henter hjem virusfaste cruisepassasjerer02:27 Overlege fraråder for tidlig meslingvaksine02:11 Leger advarer om Storbritannias behandling av Julian Assange01:32 Pollestad kritiserte Michelin-oppstyr – sosiale medier kokte01:25 Norske Angelina Jordan en av favorittene til å vinne «America’s Got Talent»00:52 Nøkkelseier for Solskjærs United, Maguire og Martial avgjorde mot Chelsea00:07 Widerøe sier de kunne reddet ruter med mer avgiftskutt23:40 Reiten ble matchvinner mot Liverpool i FA-cupen23:25 Apple rammet av koronavirus23:02 Johnson-rådgiver går etter storm om rasistiske utsagn23:01 Nøkkelseier for Solskjærs United, Maguire og Martial avgjorde mot Chelsea22:30 Raiola med Pogba-angrep mot Solskjær22:02 Verdens rikeste vil gi over 90 milliarder kroner til klimakampen21:52 Matbutikk ranet i Stavanger21:23 Da fiskebutikken ble oversvømt, fikk de spesielt besøk20:33 Ny dopingsak i Sverige, den tredje på kort tid19:53 Raser mot «sprø plan» – frykter millionby vil stinke råtne egg19:27 «Spøkelsesskip» dukket opp i Irland19:07 Lekkasje kaster nytt lys over Kinas fengsling av muslimer18:56 Sykehusdirektør i Wuhan død av covid-1918:28 UD fraråder reiser til store deler av Kina17:54 Bare Restaurant får Bergens første stjerne i Michelin-guiden17:42 Sinte smørere i Åre: – Behandles som skitt17:25 Knut (68) tror ikke på menneskeskapte klimaendringer – startet «folkeopprør»17:21 Norske soldater har gjenopptatt treningen av irakiske styrker17:19 Drikkevannet må fortsatt kokes i deler av Oslo17:16 Det vil stinke i regjeringen så lenge fiskeriministeren er der16:25 50 værfaste i snøstorm: – Umulig å komme noe sted16:05 Guardiola blir i Manchester City15:40 Fotballhelten reddet baby og gravid kvinne – nå er han død15:34 Slutt på DNBs banktjenester på postkontorer15:08 Casper Ruud satte familierekord: – Beklager pappa15:07 Person siktet for drapsforsøk på pub14:33 – Det som nå skjer, er noe av det verste vi har sett i løpet av krigen i Syria14:06 EU straffer menneskerettsbrudd: – Omfanget gir oss ikke annet valg14:05 Politiet ber om tips etter funn av livløs kvinne14:05 Treneren om Haaland: – Han har en fantastisk mentalitet14:04 En av de siktede etter Sola-drapet løslatt14:03 Neymar friskmeldt til Haaland-møte12:57 Tone Damlis manager vurderer pengekrav mot NRK12:55 Johaug ler av svensk favorittstempel12:46 – Mine forskerkolleger og jeg snakker mye om at vi ikke skal gå ut med de verste scenariene12:22 Møte avgjør Ski Tour-etappe, været truer12:21 Grønt lys for atomkraft i Emiratene12:19 Doping-anklager mot Eckhoff – Johaug raser12:04 Philip Manshaus tiltalt for drap og terror11:58 Politidirektøren varsler effektiviseringstiltak11:52 Østfoldbanen og Drammen stasjon stengt på grunn av flom11:52 Russisk Johaug-rival bryter Ski Tour11:14 Burkina Faso rystet av blodig kirkeangrep11:11 Jakten på Norges mest attraktive by er i gang11:11 Widerøe kutter 4.000 avganger: – Likevel har vi ingen valg11:04 Storbritannia: Umulig å beskytte alle mot flom11:04 Klæbo klar for Åre-start etter legeundersøkelse10:57 Folk bare rister på hodet av Trump. Det er slik demokratier dør10:50 Slik kommer pengene frem til et av klodens mest utilgjengelige områder10:42 Lønnsforskjellene har sluttet å øke10:41 Manchester United-legende er død10:35 Norske eldste person er død10:34 IS-siktet kvinne varetektsfengsles i fire nye uker10:20 Mann skadd i arbeidsulykke ved oppdrettsanlegg10:05 Nedgang for norsk eksport i januar10:05 Lillesand IL snur etter shortsbråk – hylles av Raja09:49 Slik er og blir lønna di - nå kommer TBU med tallene09:38 Australsk domstol: Razzia mot kringkaster var lovlig
Siste nytt
11:27NorgeJærbanen stenges på grunn av vedlikehold11:11SportRåkjør venter «sliten» Ødegaard10:32SportIngen bysprint i Drammen grunnet snømangel10:07VerdenDom mot dansk kvinne tiltalt for gigant-svindel10:06NorgeNødnettet er nede i store deler av Østlandet10:03VerdenSyrere på flukt: – Dette er helvetet10:00KulturJazzmusikeren Jon Christensen død09:31NorgeFlere kildesorterer plast09:30SportMedier: Barcelona kjøper fri dansk angrepsspiller09:12SportChelsea-profil brakk nesen08:58SportVoldsom krasj på sisterunden av Daytona 50008:41Penger35.000 stillinger kan forsvinne i HSBC08:40PolitikkVoldsdømte kan jobbe i barnehage – Frp vil «tette hull»08:32Kultur18-årsgrense for dataspill som inneholder gambling08:28VerdenUSAs største speiderorganisasjon slår seg selv konkurs07:53NorgeFortsatt stengte fjelloverganger – og Bergensbanen hindres av snøras07:29VerdenSykehusdirektør i Wuhan bekreftet død av covid-1907:26SportNorsk golfprofil: – Jeg la for mye press på meg selv07:00SportLandslagsledelsen avviser press på Klæbo06:54Helse og livsstilProfessor oppgitt over corona-panikken: – På linje med normal influensa06:54KulturNorsk håp nådde ikke opp i «America’s Got Talent»06:48Helse og livsstilKina: Laveste antall nye smittede hittil i februar06:31PolitikkTrøen vil sette punktum for Stortingets byggeskandale06:30PolitikkMDG mener Aps ulveforslag vil gjøre Norge til en europeisk skamplett06:28SportHaalands stjernemøte med Mbappé05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeHøie får ny sykehusstrid på bordet – drar på lytteturné05:27SportEckhoff: – Jeg har nok lagt det største presset på meg selv05:25Helse og livsstilSju av åtte undersøkte sykehus bryter loven for utplasserte pasienter04:47Helse og livsstilNå er maksgrensen på barn per sæddonor fjernet i Norge04:29VerdenTre av fire i Australia rammet av skogbrannene04:08NorgePolitidirektoratet med ny metoo-undersøkelse i politiet03:22VerdenKvinner og barn trampet til døde i Niger03:17NorgeMaskert butikkraner i Stavanger02:51VerdenCanada henter hjem virusfaste cruisepassasjerer02:27Helse og livsstilOverlege fraråder for tidlig meslingvaksine02:11VerdenLeger advarer om Storbritannias behandling av Julian Assange01:32PolitikkPollestad kritiserte Michelin-oppstyr – sosiale medier kokte01:25VerdenNorske Angelina Jordan en av favorittene til å vinne «America’s Got Talent»00:52SportNøkkelseier for Solskjærs United, Maguire og Martial avgjorde mot Chelsea00:07ReiseWiderøe sier de kunne reddet ruter med mer avgiftskutt23:40SportReiten ble matchvinner mot Liverpool i FA-cupen23:25VerdenApple rammet av koronavirus23:02PolitikkJohnson-rådgiver går etter storm om rasistiske utsagn23:01SportNøkkelseier for Solskjærs United, Maguire og Martial avgjorde mot Chelsea22:30SportRaiola med Pogba-angrep mot Solskjær22:02PengerVerdens rikeste vil gi over 90 milliarder kroner til klimakampen21:52NorgeMatbutikk ranet i Stavanger21:23NorgeDa fiskebutikken ble oversvømt, fikk de spesielt besøk20:33SportNy dopingsak i Sverige, den tredje på kort tid19:53VerdenRaser mot «sprø plan» – frykter millionby vil stinke råtne egg19:27Verden«Spøkelsesskip» dukket opp i Irland19:07VerdenLekkasje kaster nytt lys over Kinas fengsling av muslimer18:56VerdenSykehusdirektør i Wuhan død av covid-1918:28NorgeUD fraråder reiser til store deler av Kina17:54Helse og livsstilBare Restaurant får Bergens første stjerne i Michelin-guiden17:42SportSinte smørere i Åre: – Behandles som skitt17:25NorgeKnut (68) tror ikke på menneskeskapte klimaendringer – startet «folkeopprør»17:21NorgeNorske soldater har gjenopptatt treningen av irakiske styrker17:19NorgeDrikkevannet må fortsatt kokes i deler av Oslo17:16StemmerDet vil stinke i regjeringen så lenge fiskeriministeren er der16:25Norge50 værfaste i snøstorm: – Umulig å komme noe sted16:05SportGuardiola blir i Manchester City15:40SportFotballhelten reddet baby og gravid kvinne – nå er han død15:34PengerSlutt på DNBs banktjenester på postkontorer15:08SportCasper Ruud satte familierekord: – Beklager pappa15:07NorgePerson siktet for drapsforsøk på pub14:33Verden– Det som nå skjer, er noe av det verste vi har sett i løpet av krigen i Syria14:06VerdenEU straffer menneskerettsbrudd: – Omfanget gir oss ikke annet valg14:05NorgePolitiet ber om tips etter funn av livløs kvinne14:05SportTreneren om Haaland: – Han har en fantastisk mentalitet14:04NorgeEn av de siktede etter Sola-drapet løslatt14:03SportNeymar friskmeldt til Haaland-møte12:57KulturTone Damlis manager vurderer pengekrav mot NRK12:55SportJohaug ler av svensk favorittstempel12:46Norge– Mine forskerkolleger og jeg snakker mye om at vi ikke skal gå ut med de verste scenariene12:22SportMøte avgjør Ski Tour-etappe, været truer12:21VerdenGrønt lys for atomkraft i Emiratene12:19SportDoping-anklager mot Eckhoff – Johaug raser12:04NorgePhilip Manshaus tiltalt for drap og terror11:58NorgePolitidirektøren varsler effektiviseringstiltak11:52NorgeØstfoldbanen og Drammen stasjon stengt på grunn av flom11:52SportRussisk Johaug-rival bryter Ski Tour11:14VerdenBurkina Faso rystet av blodig kirkeangrep11:11NorgeJakten på Norges mest attraktive by er i gang11:11ReiseWiderøe kutter 4.000 avganger: – Likevel har vi ingen valg11:04VerdenStorbritannia: Umulig å beskytte alle mot flom11:04SportKlæbo klar for Åre-start etter legeundersøkelse10:57StemmerFolk bare rister på hodet av Trump. Det er slik demokratier dør10:50VerdenSlik kommer pengene frem til et av klodens mest utilgjengelige områder10:42PengerLønnsforskjellene har sluttet å øke10:41SportManchester United-legende er død10:35NorgeNorske eldste person er død10:34NorgeIS-siktet kvinne varetektsfengsles i fire nye uker10:20NorgeMann skadd i arbeidsulykke ved oppdrettsanlegg10:05PengerNedgang for norsk eksport i januar10:05SportLillesand IL snur etter shortsbråk – hylles av Raja09:49PolitikkSlik er og blir lønna di - nå kommer TBU med tallene09:38VerdenAustralsk domstol: Razzia mot kringkaster var lovlig
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus