Slik forsøkte vogntog-sjåførene å lure seg inn i Norge

Statens vegvesen ser svært alvorlig på jukset til to makedonske vogntogsjåfører, som hadde forfalsket sertifikatene sine. Foto: Statens vegvesen
Statens vegvesen ser svært alvorlig på jukset til to makedonske vogntogsjåfører, som hadde forfalsket sertifikatene sine. Foto: Statens vegvesen

Nå er de utestengt for all fremtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To tungbilsjåfører ble denne uka stoppet av Statens vegvesen med falske førerkort på Svinesund kontrollstasjon.

– Veldig alvorlig, sier seksjonsleder i Vegvesenet.

Sjåførene brukte samme metode for å forfalske førerkortene. De har klistret en tynn plastfilm med bokstaver over sitt originale førerkort. En person som i utgangspunktet kun har førerrett for personbil, altså klasse B, har klistret på bokstaver som ved første øyekast ser ut til å gi han førerrett for tungbil.

– Veldig alvorlig

– Dette ser vi veldig alvorlig på. Det er krevende å kjøre tungbil. Uten riktig opplæring og kompetanse kan det være direkte trafikkfarlig. Små feil bak rattet kan få fatale følger for både sjåfør og medtrafikanter, sier leder for Utekontrollseksjonen i Statens vegvesen Region øst, Erik Wolff, i en pressemelding.

Les også: Se hva Statens vegvesen stoppet på Svinesund

Utestengt fra Norge

Begge sjåførene som er stoppet med de forfalskede førerkortene er fra Makedonia. De har begge kjørt biler registrert i Bulgaria.

– Vi frykter denne metoden kan være utbredt i enkelte miljøer og vil derfor være ekstra skjerpet når vi sjekker førerkort i tiden fremover, sier Wolff.

De to makedonske førerne er nå utestengt fra Norge for all fremtid.

Les også: Vegvesenets supervåpen slo til

Personvernpolicy