Meny

Regning etter glatt føre anslått til 20 millioner

Illustrasjonsfoto. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et overslag fra forsikringsselskapene viser at det trolig kom inn rundt 1.000 skademeldinger etter hålkeføret tirsdag. Det gir skader for omtrent 20 millioner kroner.

Sammenlignet med uken før, er antall skader 25 prosent høyere. Informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige tror mange rett og slett ikke forsto hvor vanskelige kjøreforholdene var før de satte seg i bilen.

Les også: Såpeglatt i morgenrushet tirsdag – skolebuss veltet

– Flere opplyser at de visste at det var glatt, men «ikke så glatt», og her ligger det nok mye. Det er ikke ofte at føret er så ekstremt, sier Rysstad.

Glatte parkeringsplasser, glatte kryss og folk som prøver å kjøre opp en bakke, men ender med å skli ned igjen, er blant gjengangerne på en dag da alt fra personbiler til lastebiler og vogntog gikk av veien, forklarer Rysstad.

Les også: – Hver syvende bilulykke i fjor vinter skjedde på sommerdekk

Det meste skjedde i Oslo og Drammen og ellers på Østlandet. Så mange skader konsentrert i én region, tyder ifølge informasjonssjefen på at det har vært ekstremt glatt.

– Mange forklarer at det ikke så glatt ut, ingen snø eller synlig is, men at det fort viste seg at det var speilglatt.

SE VIDEO: Skolebuss veltet i Vestfold

SE VIDEO: Få isfri rute med genialt triks

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus