Audi innrømmer mulig «jukseprogramvare» i sine motorer

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Scott Olson / Afp

Den tyske bilprodusenten Audi, søsterselskap av Volkswagen, innrømmer at motorene deres inneholder programvare som kan være ulovlig i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Audi sier de har meldt fra til amerikanske miljømyndigheter at selskapets dieselbiler med 3-liters motor var utstyrt med programvare som ikke var dokumentert for myndighetene da de ble typegodkjent.

Det dreier seg om tre spesifikke programmer, og ett av dem kan være i strid i med amerikansk lov.

Les også: Nå skal VW-kunder få utbetalt «goodwill»-penger

Volkswagen har tidligere uttalt at utslippsjukset kun gjaldt selskapets 2-liters dieselmotorer, og at søsterselskapet Audi ikke hadde lignende programvare.

Audi innrømmer at de ikke la fram den aktuelle programvaren for myndighetene, men sier den ikke hadde som formål å skjule utslipp. En talsmann for selskapet sier bilene ikke kan oppdage om de blir kjørt på veien eller testes, noe Volkswagens ulovlige programvare fra selskapets 2-litersmotorer kan.

Programvaren er installert i Audi-, Volkswagen- og Porsche-modeller fra 2009 til i dag og omfatter omtrent 85.000 biler i USA.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus