Skifter olje på 90 sekunder

Det nye oljesystemet til Castrol kan revolusjonere oljeskift på bilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motoroljeprodusenten har laget en boks på størrelse med et bilbatteri, som holder på både olja og oljefilteret. Dermed kan man ifølge Castrol bytte begge deler på 90 sekunder.

Klare fordeler

Nyvinningen heter Nexcel, og skal i første omgang testes ut på den nye superbilen til Aston Martin. Ifølge produsenten har den tre klare fordeler: Redusere utslipp, øke varigheten og brukervennlighet.

Når det er tid for oljeskift så leverer man inn den tomme beholderen og setter inn en ny. Castrol sier at de kan resirkulere den gamle og bruke restoljen til andre smøringsmidler.

Ulempe

Ifølge DinSide, som også har omtalt nyvinningen har den også noen ulemper. I likhet med blekkpatroner og kaffekapsler, er man låst til én leverandør.

Nexcel skal i første omgang kun installeres som standardutstyr på Aston Martin Vulcan, men de har også testet den i flere andre motorer og sier den kan komme på markedet i nye biler om cirka fem år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus