Meny

Volkswagen gir amnesti til ansatte som står fram om jukset

Volkswagen har allerede satt til side drøyt 60 milliarder kroner for å dekke de første kostnadene av utslippsjukset, men regner med at den totale prislappen blir høyere. Nå tilbyr de midlertidig amnesti til ansatte som kan komme med informasjon om jukset. Foto: Suzanne Plunkett / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volkswagen tilbyr ansatte som har informasjon om utslippsskandalen å stå fram, og lover at de ikke vil miste jobben som følge av det.

Tilbudet gjelder kun ansatte som dekkes av tariffavtaler og går ut ved utgangen av november. De som står fram med informasjon, kan imidlertid risikere å bli flyttet rundt i virksomheten. Selskapet understreker at de kan ikke hjelpe dem dersom informasjonen leder til en straffesak.

Les også: Nå skal VW-kunder få utbetalt «goodwill»-penger

Det opplyser Volkswagens produktsjef Herbert Diess i et brev til de ansatte torsdag. Der skriver han at tilbudet gis i et forsøk på «full og rask klargjøring» av skandalen.

Utslippsskandalen i Volkswagen ble avslørt tidligere i høst. Så langt er det kjent at totalt 11 millioner dieselbiler på verdensbasis er utstyrt med programvare som gjør at bilene tester lavere på NOx-utslipp og framstår mer miljøvennlige enn de egentlig er.

Les også: VW kan også ha jukset med CO2-utslipp

Denne måneden ble det også kjent at opptil 800.000 biler er utstyrt med diesel- og bensinmotorer som kan ha høyere CO2-utslipp enn oppgitt.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus