Meny

Her er fremtidens campingbil

Et konsept som lyser både glede, retro og futurisme i en og samme pakke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vent til du ser interiøret!

Futuristiske campingbiler er litt som Norge i fotball-mesterskap. Det er så altfor lenge mellom hver gang du får oppleve det. Men akkurat som at Norge nå (sannsynligvis) kvalifiserer seg til EM neste år, så dukker det opp en futuristisk campingbil til Tokyo Motor Show.

Den svært moderne, hippe og kule konseptbilen er laget av Suzuki, og heter Air Triser. Designmessig kan den minne litt om Bulli-konseptet som VW lagde i 2011, som skulle trekke linjene tilbake til selve gudfaren innen kule campingbiler: Type 2 T1.

Dette inntrykket forsterkes av den klassiske to-tone lakken, samtidig som resten av uttrykket er ekstremt futuristisk. En herlig blanding av fortid og framtid, som japanerne ofte er så flinke til på konseptbiler.

Hvis du hater naboene - da er dette bilen for deg

En av de største vi noensinne har sett

Mest iøynefallende er kanskje det som må være en av de største B-stolper vi noensinne har sett. Men den har sin funksjon. For på innsiden av den, er det nemlig et display som går opp til taket, hvor du kan sende og se innhold fra din smart-telefon. Noe som i fremtiden selvsagt vil være viktigere enn å ha sikt på skrå bakover.

Interiøret er rimelig spartansk, med en liten bærbar infoskjerm og et firkantet ratt.

Interiørmessig er det egentlig ganske spartansk, med mye treverk og et firkantet ratt av Austin Allegro-typen. Den store skjermen bak B-stolpen er nevnt, men de tre seteradene er verdt litt ekstra oppmerksomhet.

10 ting du trenger vite om dekkskift

Avslapping i Loungemodus

De kan foldes sammen og føres fram og tilbake, men kan også snus mot hverandre for det Suzuki kaller "avslappingsmodus". Men aller best er det at de kan danne en U-formet sofa, i det Suzuki kaller "Loungemodus".

De tre seteradene kan snus og vendes på i mange ulike variasjoner.

Air Triser er 420 cm lang, 195 cm bred og 181 cm høy. Bilen trekker på alle fire, og under panseret finner vi en 1,4-liters rekkefirer i et hybrid-system. Så mye mer info er ikke gitt, men konseptet vil garantert spre glede under Tokyo Motor Show.

En eventuell produksjon av bilen er imidlertid like sannsynlig som at Norge vinner fotball-EM ...

Lille speil på veggen der, hvem har størst B-stolpe i landet her?

Dette kan være den viktigste bilen i vårt århundre

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus