Volkswagen gir plaster på såret til sinte kunder

Volkswagen har allerede satt til side drøyt 60 milliarder kroner for å dekke de første kostnadene av utslippsjukset, men regner med at den totale prislappen blir høyere. Foto: Suzanne Plunkett / Reuters / NTB scanpix
Volkswagen har allerede satt til side drøyt 60 milliarder kroner for å dekke de første kostnadene av utslippsjukset, men regner med at den totale prislappen blir høyere. Foto: Suzanne Plunkett / Reuters / NTB scanpix Foto: Suzanne Plunkett / Reuters

Volkswagen forsøker å gjenvinne en halv million amerikanske bileieres tillit ved å tilby dem et gavekort på 1.000 dollar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvparten av «gaven» må brukes i Volkswagens eller Audis bilforhandlere, opplyser den tyske bilgigantens USA-avdeling mandag.

Det er amerikanske eiere av dieselbilmodellene som ikke oppfyller amerikanske utslippsstandarder, som får tilbud om gavekort. Det gjelder 500.000 Audi- og Volkswagen-biler som er utstyrt med toliters TDI-dieselmotor.

Bileierne må selv søke om å få et Visa-gavekort på 500 dollar, samt et gavekort i en bilforhandler på samme beløp. I tillegg tilbyr Volkswagen bileierne tre år med gratis veiassistanse.

Tiltaket kan kostet den tyske bilgiganten knappe 500 millioner dollar (drøyt 4,3 millioner kroner), hvorav halvparten riktignok går direkte til forhandleren.

Utslippsskandalen i Volkswagen ble avslørt tidligere i høst. Så langt er det kjent at totalt 11 millioner dieselbiler på verdensbasis er utstyrt med programvare som gjør at bilene tester lavere på NOx-utslipp og framstår mer miljøvennlige enn de egentlig er.

Denne måneden ble det også kjent at opptil 800.000 biler er utstyrt med diesel- og bensinmotorer som kan ha høyere CO2-utslipp enn oppgitt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus