– Elektriske biler blir normen innen 2026

Om bare et drøyt tiår kan bensin- og dieselbiler være avleggs, tror fremtidsforsker. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er den anerkjente fremtidsforskeren Ian Pearson som nå ser for seg at det om drøyt ti år vil være større etterspørsel etter elbiler enn tradisjonelle biler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Britiske Ian Pearson, som har jobbet med å komme med vurderinger av hvordan fremtiden vil bli siden 1981, har denne gang basert sine spådommer på en undersøkelse fra organisasjonen Go Ultra Low.

Organisasjonen som mottar støtte fra britiske myndigheter for å promotere grønnere transport, har kommet frem til at dagens 14-17-åringer allerede fantaserer om at den første bilen de kjøper skal være en elbil, heller enn en som går på fossilt brensel.

I undersøkelsen svarte 81 prosent av 14-åringene at deres første bil vil være en elbil.

I tillegg svarte 88 prosent av alle deltagerne i undersøkelsen, at de mener at flere allerede i dag burde kjøre hybrid- eller elbiler, for å beskytte miljøet.

– Unge mennesker er veldig opptatt av miljøspørsmål og det er flott at de også har fått med seg at elbiler vil bli billigere i drift, det er en vinn-vinn-situasjon, sier Pearson ifølge AFP Relaxnews.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sier videre at batteriteknologien blir stadig bedre og at det mengden ressurser som kreves for å produsere en elbil vil fortsette å minke. Han mener disse teknologiske fremskrittene vil redusere miljøbelastningen og samtidig vil bilene bli billigere og tryggere.

– Hvis dagens trend fortsetter, vil etterspørselen etter elbiler innen 2026 nesten helt sikkert være større enn etterspørselen etter biler med tradisjonelt drivstoff, sier Pearson ifølge nyhetsbyrået.