Meny

VW innrømmer utslippsjuks med 8 millioner biler i EU

8 millioner VW-biler i EU er utstyrt med programvare som pynter på utslippene, skriver bilprodusenten i et brev til EU-parlamentet. Foto: Dado Ruvic / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volkswagen innrømmer utslippsjuks med 8 millioner biler i EU, skriver den tyske avisen Handelsblatt. VW oppgir tallet i et brev til EU-parlamentet.

Bilene er utrustet med spesiell programvare laget for å lure utslippstester. Det var amerikanske myndigheter som oppdaget programvaren, som er plassert i bilene for å pynte på miljøskadelige utslipp fra dieselmotorer.

Ifølge brevet, som er datert 2. oktober, gjelder jukset biler med 1,2, 1,6 og 2 liters motorer.

Bilprodusenten ber om unnskyldning for «feiltrinn som er begått av noen få personer».

VW har tidligere sagt at 11 millioner biler verden over er omfattet av skandalen, men hvor mange av disse som har blitt solgt i EU, har så langt ikke vært kjent.

Selskapets nye sjef Matthias Müller skal tale til de ansatte på et allmøte i Wolfsburg tirsdag, og skal orientere forretningsutvalget i Volkswagen-styret om utviklingen i saken onsdag, opplyser kilder til Reuters.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus