Lanserer ny modell midt under skandalen

KREVENDE: En egen USA-produsert Passat skulle være en spydspiss for merket på det amerikanske markedet. Den får det ikke lett ...
KREVENDE: En egen USA-produsert Passat skulle være en spydspiss for merket på det amerikanske markedet. Den får det ikke lett ...

Volkswagen viser oppdatert Passat – i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samme uke som utslipps-skandalen til Volkswagen preger nyhetsbildet over hele verden, lanserer merket en ny modell, i USA.

Det er snakk om en oppgradert utgave av Passat-modellen som er skreddersydd for det amerikanske markedet. En bil som i utgangspunktet er svært viktig for Volkswagen i USA. Og VW kunne neppe fått en verre ramme rundt lanseringen.

I alle fall på kort sikt, blir det som har skjedd sett på som ødeleggende for Volkswagen i USA. De slet fra før, nå blir det virkelig tungt å få det til.

Måtte bli store i USA

I dette ligger nok også mye av forklaringen på hvordan VW kunne ta en så stor risiko med sitt utslipps-juks. Det amerikanske markedet har i mange år vært en stor hodepine for dem. VW har rett og slett ikke lykkes i USA. Men når ambisjonen har vært å bli verdens største bilprodusent, hadde de ikke noe valg. VW måtte bli store, også i USA.

Derfor fikk de en egen Passat, tilbake i 2011. Denne er produsert i USA, og 80 prosent av komponentene er lokale. Teknikken ble hentet fra flere av konsernets modeller. Ikke nødvendigvis siste nytt, men heller fokus på komfort og mye utstyr. Og til en pris som virkelig satte konkurrentene under press.

GJENKJENNELIG: Oppgradert interiør, vi kjenner igjen mange detaljer fra konsernets øvrige modeller på dashbordet.
GJENKJENNELIG: Oppgradert interiør, vi kjenner igjen mange detaljer fra konsernets øvrige modeller på dashbordet.

Les mer: Denne koster 120.000 kroner– ny!

Tøffere design

Nå har denne bilen fått en større oppgradering. Volkswagen har gjort betydelige endringer, både i fronten og hekken. Designet har tøffere og mer sporty. For første gang skal VW selge Passat i R-Design-utgave i USA.

Innvendig er det også endringer. Midtkonsollen er oppgradert med ny skjerm, nytt infotainmentsystem er også på plass. VW tilbyr også mer utstyr, samtidig som ryggekamera nå er standard på bilen.

Endelig fant VW-entusiasten Eirik sin drømmebil

Gunstig startpris

Du lurer kanskje på hvilke motorer den nye Passaten kommer med? Joda, det er en 2-liters dieselmotor blant modellutvalget. Den skal i utgangspunktet ikke være berørt av jukse-saken, men VW får likevel ikke selge den i USA nå. Her må de ha ny tillatelse fra myndighetene først.

I stedet kan de potensielle Passat-kjøperne velge mellom to bensinmotorer. En 1,8-liter er rimeligste variant, i tillegg tilbys bilen med 3,6-liters bensinmotor.

Startprisen i USA ligger på rundt 22.000 kroner, eller cirka 185.000 kroner. Vi vil anta det også er mulig å få ganske gode rabatter på denne bilen akkurat nå ...

LES OGSÅ: – Hvordan kunne dette skje?

BAKDEL: Hekken har også blitt ny på 2016-utgaven av VW Passat.
BAKDEL: Hekken har også blitt ny på 2016-utgaven av VW Passat.


VW-skandalen: Krever full jukse-sjekk

Personvernpolicy