VW kan få regning fra norske myndigheter

Dersom det viser seg at norske Volkswagen-biler er omfattet av utslippsjukset, kan bilprodusenten vente seg en regning fra norske veimyndigheter.

Det er fortsatt usikkert om programvaren som jukset med Volkswagens utslippstall, har vært installert på biler solgt i Norge.
Det er fortsatt usikkert om programvaren som jukset med Volkswagens utslippstall, har vært installert på biler solgt i Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tollvesenet har vært i foreløpig kontakt med Statens vegvesen vedrørende mulige feil ved det tekniske avgiftsgrunnlaget, sier fungerende avdelingsdirektør Arvid Stokke i Særavgiftsavdelingen til VG.

Når en biltype for første gang blir registrert i motorvognregisteret, blir det også beregnet hvor store avgiftene for biltypen skal være. Dersom grunnlaget for beregningen viser seg å være feil, kan det bli aktuelt å gjøre utregningen på nytt.

– Engangsavgiften beregnes ut fra ulike tekniske data, som egenvekt, NOx-utslipp, CO2-utslipp, slagvolum og motoreffekt, forklarer Stokke.

Les også: VW-sjefen går av

Volkswagen har innrømmet å ha installert en programvare i sine dieselbiler som reduserer bilenes utslipp når de testes. Saken omfatter ifølge selskapet 11 millioner biler.

Ifølge VG er det solgt 96.000 motorer av den aktuelle typen i Norge de siste fem årene.

Les også: VW har ikke oversikt over norske biler med juksemotor

Det er foreløpig usikkert om programvaren er installert i motorene som er solgt i Norge.