Bilutleiefellen du kanskje ikke vet om

<p>TILBAKELEVERING: Noen steder er det leiebilkontorer som er åpne hele døgnet, men av og til må man levere bilen før det åpner. Det kan by på utfordringer.</p>
TILBAKELEVERING: Noen steder er det leiebilkontorer som er åpne hele døgnet, men av og til må man levere bilen før det åpner. Det kan by på utfordringer.

Leverer du leiebilen utenom åpningstid? Det kan koste deg dyrt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hender fra tid til annen at man må reise hjem fra ferie på ugunstige tidspunkter, og da er det viktig å ha lest kontrakten nøye før du setter fra deg leiebilen og legger nøkkelen i en kasse på vei til innsjekkingen. Det er nemlig du som har ansvaret for bilen helt frem til den blir sjekket av utleieselskapets folk.

– Dette er en del av Norges Bilutleieforbunds standardkontrakt, og der står det blant annet at levering anses å ha skjedd når kjøretøyet er returnert og nøkkelen er levert uteleier innenfor dennes ordinære åpningstid dersom noe annet ikke er skriftlig avtalt, forteller driftssjef John Henry Stangbye i Avis' norske eierselskap RAC.

Les også: – Apple vil lage elbil

Bilen anses med andre ord ikke som levert selv om du har parkert den på utleieselskapets plass og lagt nøkkelen i den angitte boksen, og så lenge bilen ikke er levert er den ditt ansvar. Det betyr at hvis noen andre leietakere skader bilen når de parkerer ved siden av deg en halvtime senere, er det du som må betale for skaden.

Les også: Det er helt gratis å sjekke lufttrykket - og det kan spare deg for tusenlapper

– Dette er en service til kunden slik at de kan levere bilen utenfor åpningstiden. Det er også mulig å betale for at vi skal ha personell tilstede selv om bilen leveres utenom ordinær åpningstid, sier Stangbye. Dette koster noen hundrelapper, og i verste fall må man betale rundt 800 kroner for levering midt på natta.

(Artikkelen fortsetter under bildet)