Nå får du lekker Porsche til 100.000 kroner

Porsche Boxster til bare 100.000 kroner? Ja, det er mulig - men er det smart?
Porsche Boxster til bare 100.000 kroner? Ja, det er mulig - men er det smart?
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så rimelig har Porsches minstemann blitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I " Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei! Jeg liker Porsche og vurderer å kjøpe en når jeg er får lappen. Hva syns du om Porsche Boxster 2000-modell? Er det et bra kjøp?

Benny svarer:

Hei du! Jepp - alt som det står Porsche på er bra!
Jeg skal innrømme at jeg er litt innhabil akkurat når det gjelder det bilmerket - og beklager det. Men noen "laster" skal man jo ha...

Jeg skal også innrømme at Boxster ikke helt er min personlige favoritt. Jeg er såpass sær at jeg heller hadde gått for en 944 turbo, eller en 914, til omtrent samme pris, men for all del, de jeg kjenner som har Boxster, og det er faktisk noen, elsker den!

Jeg tror det er lurt å styre unna de aller første årsmodellene. De var det litt ymse små-krøll med, men bilene ble fort bedre, på typisk Porsche-vis.
Biler etter 1999, slik som du har sett på, har 2,7-liters motoren på 220 hk og da var også mange av barnesykdommene ryddet av veien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er også viktig å få tak i en bil med god servicehistorikk - aller helst komplett - og en bil som har blitt godt fulgt opp av gode, entusiastiske eiere...

Les mer om Boxster i vår bruktbilguide her:

På en 1999 modell, som bildet viser, var barnesykdommene ryddet av veien.
På en 1999 modell, som bildet viser, var barnesykdommene ryddet av veien.

Dette må du sjekke

Sjekk bremser, dekk og at alt elektrisk fungerer som det skal. En litt nøye sjekk av soft-topen er også på sin plass. I alle fall om den ikke har vært byttet tidligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Andre ting som bør sjekkes litt ekstra balanseaksel-lager, drivverk særlig i form av er girkasse og clutch. De kan være slitt om bilen her hardt brukt.

Vær også oppmerksom på at bilene er dyre å reparere når noe går galt, og det gjør det før eller senere. Selv om Boxster, som alle andre Porsche-modeller, i utgangspunktet er veldig solide biler.

Nå skal det sies at mange Boxstere har hatt voksne eiere som har passet godt på dem og brukt bilene mest til cruising på fine sommerdager. Det er en slik bil man helst skal få tak i. Så får man heller betale litt mer ...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du får faktisk Porsche Boxster helt ned i 100.000 kroner nå, men jeg tror nok at man for å få en hel, pen og god bil skal være forberedt på å legge i alle fall 150.000 kroner, kanskje nærmere 200.000 kroner på bordet. Da skal du også få en skikkelig fin bil!

Du sier ikke noe om alderen din - bare at dette er din første bil. Ett lite og kanskje litt kjipt tips til slutt: Sjekk forsikringen før du eventuelt handler. Er du ung og ikke har noe bonus, så kan dette fort bli veldig dyrt.

For å prøve å konkludere helt til slutt: Jepp - dette er rent teknisk sett en fin og god bil som skiller seg litt ut og byr på "det lille" ekstra i form av både status og prestasjoner.

Men om man er student med dårlig råd, så er dette en bil som kan tære hardt på økonomien. Da bør man kanske la det være med drømmen enn så lenge og heller realisere den når man kommer i jobb.

Porsche 911: Dette var bilen drømmedama skulle hatt ...

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under