Meny

Se hvordan brannbilen sliter med å komme seg forbi Oslo-køen

Videoen gjengis med tillatelse fra Brann- og redningsetaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann- og redningsetaten med bønn til køkjørere: Slipp frem nødetatene.

Med blålys og sirener rykker brannbil 6-1 fra Bryn brannstasjon ut til en trafikkulykke i Vålerengatunnelen i Oslo. På grunn av mye kø på veien bruker brannbilen over fire minutter på bare 1,6 kilometer, men dette er langt fra det verste eksempelet, skriver Brann- og redningsetaten på Facebook.

Se video øverst i artikkelen.

Videoen har fått nesten 4000 delinger på bare 20 timer og flere kommenterer at de kjenner seg igjen i situasjonen – både i Oslo og andre steder i landet.

Sikksakk mellom biler

I utrykningen i videoen måtte brannbilen nesten kjøre slalåm mellom bilene som svingte unna i ulike retninger, og på ett tidspunkt måtte den ene brannmannen gå ut av bilen for å vise vei og vinke kollegaen sin gjennom kaoset.

– Denne gang var ikke trafikkulykken så alvorlig at det ble bruk for ambulanse eller brannbil. Bilen var delvis kjørbar, og politiet valgte derfor å eskortere den ut fra tunnelen og bort fra hovedveinettet. Men neste gang er det kanskje fullt alvor, enten det er folk som er i ferd med å drukne, er innesperret i en brennende leilighet, eller sitter fastklemt i et bilvrak, skriver etaten i Facebook-innlegget.

Les også:  Nød­eta­tene frykter køene i Oslo-området

De ber bilister være ekstra oppmerksomme når de står i kø, både for å unngå trafikkulykker, men mest for å kunne slippe nødetatene frem på lettest mulig måte. 

Blålys i speilet? Dette gjør du

Innlegget avsluttes med fire punkter etaten håper alle bilister vil lese, huske og dele videre:

1. Følg med i speilet når du sitter i bilkø. Biler lenger framme i køen må ofte gi plass til bilene lenger bak, slik at vi kommer fram.
2. Når du ser blålys eller hører sirener, trekk ut av veien. På vanlige tofeltsveier vil brannbilen helst ligge midt i veien på den gule midtstripa. På firefeltsveier vil vi helst også ligge midt i veien (det vil si venstre fil trekker til venstre, høyre fil trekker til høyre).
3. Sett på nødblink eller blinklys for å signalisere at du har sett oss. Da kan vi kjøre fortere, vel vitende om at du ser oss.
4. Husk at det kan komme flere brannbiler, ambulanser eller politibiler etter den første! Ikke tett til køen med en gang, men la «åpningen» i midten være åpen en liten stund til.


Se også den imponerende videoen fra utrykningen i tett rushtrafikk i den polske hovedstaden Warszawa:


Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus