Meny

Vegvesenet vil ha flere 16-åringer på veiene

Øvelseskjøring er viktig for at ferske sjåfører skal bli godt kjent med bilen og trafikken. Nå ønsker Statens vegvesen å få flere foreldre til å ta med seg ungdommen ut på øvelseskjøring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sender ut 5.000 brev.

Vegvesenet på Østlandet har de siste ukene sendt ut rundt 5.000 brev til foresatte for 16-åringer. Målet er å få flere til å prioritere øvelseskjøring sammen med ungdommene sine.
– Øvelseskjøring er et veldig viktig trafikksikkerhetstiltak. Det gjør at unge sjåfører blir bedre og tryggere før de skal ut i trafikken på egen hånd, sier Halvor Hirkjølen som til daglig jobber som sensor ved Hamar trafikkstasjon.

Les også: Øvelseskjører – i splitter ny Ferrari!

40 møter på to uker

De neste to ukene arrangerer Statens vegvesen, Region øst til sammen 40 informasjonsmøter om øvelseskjøring.
– Alle som har ungdommer som skal ut å øvelseskjøre er velkomne til disse møtene. Der vil de blant annet få informasjon om hvordan man bør legge opp øvelseskjøringen for å få mest mulig ut av den, sier Hirkjølen.

Les også: 17-åring øvelseskjørte 46,85 km/t over fartsgrensen

– Øvelseskjør mye

Statens vegvesen ønsker at nye sjåfører har kjørt mest mulig og fått mest mulig erfaring før de skal ut på egenhånd i trafikken.
– Det er viktig å bruke lang tid når man skal utvikle trygge og gode sjåfører. Vi ser helst at ungdommene skal være på førerprøvenivå ett år før de faktisk skal kjøre opp. For å oppnå det må man ha et godt samarbeid med trafikkskolen og kjøre mye med det røde L-merket bak på bilen, sier Hirkjølen, som ber foresatte om å prioritere informasjonsmøtene Vegvesenet arrangerer.

Viktig rolle

– Foresatte har en viktig rolle under øvelseskjøringen. Vi arrangerer møtene for å gi de kunnskap om hva de skal begi seg ut på sammen men ungdommene sine. Selv de som er gode sjåfører har noe å lære på disse møtene. Trafikkbildet har endret seg mye siden dagens foreldregenerasjon tok lappen, fortsetter Hirkjølen.

Les også: Disse merkene er innblandet i flest ulykker

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus