Se hva Skoda har funnet på i baksetet

Nå er det slutt på rampestrekene i baksetet, ikke minst er hunden også langt bedre beskyttet ved en eventuell kollisjon når den er fastspent på denne måten.
Nå er det slutt på rampestrekene i baksetet, ikke minst er hunden også langt bedre beskyttet ved en eventuell kollisjon når den er fastspent på denne måten.

Slik blir det et bedre hundeliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skoda har hatt en nesten eventyrlig utvikling siden de ble overtatt av Volkswagen-konsernet. Tsjekkerne har slått seg opp gjennom å tilby fornuftige biler til hyggelig pris, samtidig som de har vært flinke med å tilby gode interiørløsninger i bilene sine.

Det handler om alt fra smarte oppbevaringsrom og knagger, til paraplyholder med avløp i dørsiden – bare for å nevne noe. Poenget er å komme opp med små nyvinninger som har praktisk betydning for eierne.

Beskytter mot hundehår

Nå viser de at det ikke bare er sjåfør og menneskelige passasjerer de har fokus på. Skoda kommer nå med viktig nytt til det mange ynder å kalle menneskets beste venn, nemlig hunden.

Tidligere har vi sett dette hos blant andre Audi, nå kommer altså folkelige Skoda etter.

Hunder og setetrekk er gjerne ikke noen god kombinasjon. I mange tilfeller skal det ikke lange turer til før hele interiøret er dekket med hundehår. Det har Skoda en løsning på, i form av skreddersydde trekk som beskytter både baksetet og gulvmattene. Her kan Passopp eller Fido boltre seg ganske så fritt, uten at du må ut med støvsugeren etter hver tur.

Les også: Nei, det var ikke smart å ha et malingsspann i bilen

Problemet med hundehår i setetrekk og på gulvtepper bør bli adskillig mindre med dette på plass.
Problemet med hundehår i setetrekk og på gulvtepper bør bli adskillig mindre med dette på plass.

Trygt rom

Men de gir seg ikke der. En annen smart løsning, er et eget sikkerhetsbelte for hunden.

Det festes til sikkerhetsbeltet i baksetet, og forhindrer hunden fra å bevege seg altfor mye rundt i bakstet. Og ikke minst: Det beskytter ved en eventuell kollisjon, slik at hunden ikke blir slynget fremover eller til siden.

Vil du heller ha den firbeinte vennen i bagasjerommet? Da har Skoda en løsning til flere av sine stasjonsvogner, i form av et beskyttelsessett som monteres bak bakseteryggen. Dermed får hunden et trygt rom her, og risikerer ikke å få annen bagasje over seg ved for eksempel en hard nedbremsning.

Les også:

Dette er Volvoen for deg som ikke har hund

Denne hunden takler IKKE å bli tutet på!