Volvo tilbakekaller ALLE nye Volvo XC90 i Norge

Norges-favoritten Volvo XC90 har problemer med airbagene.
Norges-favoritten Volvo XC90 har problemer med airbagene.

Mulig feil på airbag er årsaken til at 10.000 biler innkalles.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter lang tids venting og en storstil lansering med brask og bram fikk endelig de første kundene sin helt nye og etterlengtede Volvo XC90 i midten av mai i år.

Dette er en bil som både kunder og ikke minst Volvo selv har hatt stor forventinger til. Med en utviklingskostnad på mer enn 70 milliarder kroner er denne bilen det største industrielle prosjektet i Sverige noensinne.

Mulig feil på airbag

Nå har de interne kollisjonstestene avslørt at det kan være en feil på en av airbagene i bilen.

Det er snakk om at gardinairbagen i forbindelse med tredje seterad på modellene med syv seter, muligens ikke løser ut som den skal og dermed ikke beskytter passasjerene godt nok ved en eventuell kollisjon.

Grunnen er, etter det vi erfarer, et deksel som er montert rundt denne airbagen.

Les også: Dette er bilene Volvo aldri laget

Alle bilene i Norge

– Vi har levert i underkant 600 av den nye helt Volvo XC90 til norske kunder så langt. Alle disse bileierne vil bli kontaktet av oss for å sjekke ut denne mulige feilen, for sikkerhets skyld. Det sier PR- og informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen i Volvo car Norway til Broom.no.

– Det er ikke rapportert om noen uhell vedrørende dette, det er altså en ren rutineoppfølging av Volvo Cars strenge krav til sikkerhet, forteller Gutteberg Hansen videre.

I Norge er det altså snakk om rundt 600 biler, i Sverige rundt 1.000 biler, mens det globalt er snakk om at Volvo må tilbakekalle 10.000 biler.

Les vår test av Volvo XC90 her

Personvernpolicy