Dette gjør bilkjøpet mye enklere

Nye nettbaserte tjenester gjør flere av Statens vegvesens tjenester enklere. Foto: Henriette Erken Busterus (Statens vegvesen)
Nye nettbaserte tjenester gjør flere av Statens vegvesens tjenester enklere. Foto: Henriette Erken Busterus (Statens vegvesen)

Nye nettbaserte tjenester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enten du har mistet vognkortet, skal selge bilen eller søke om førerkort: Nå har det kommet løsninger som gjør dette langt enklere enn tidligere.

Ikke overraskende handler det om nettbaserte tjenester. I løpet av det siste året har nemlig Statens vegvesen innført flere selvbetjeningsløsninger for sine brukere. Flere av de oppgavene du før måtte til en trafikkstasjon for å få løst, kan du nå fikse selv. Du kan gjøre det når som helst og hvor som helst. Alt du trenger er tilgang til internett. Du logger deg inn på «Din side» på samme måte som du leverer selvangivelsen eller logger deg inn i nettbanken.

– Dette gjør livet enklere for publikum, samtidig som det fører til at vi i Vegvesenet får brukt skattepengene vi forvalter mer effektivt, sier Kjetil Wigdel som er leder for Trafikant- og kjøretøyavdelingen i Statens vegvesen, Region øst.

Les også: Her er Vegvesenets nye våpen

Salgsmelding

Skal du selge bilen din privat, kan du nå gjøre unna det aller meste via nettet.

– Før måtte den ferdig utfylte salgsmeldingen innom oss enten via oppmøte på trafikkstasjon eller per post. Nå trenger bare kjøper og selger å fylle ut hver sin del av salgsmeldingen på vegvesen.no for å gjennomføre salget, sier Wigdel, i en pressemelding.

Han understreker at forsikring må være i orden og at omregistreringsavgiften må betales før den nye eieren kan kjøre bilen på lovlig vis.

Les også: Dette er bilen for deg som vil ha orden i sysakene

Søke om førerkort

Kjetil Wigdel i Statens vegvesen. Foto: Knut OpeideKjetil Wigdel i Statens vegvesen. Foto: Knut Opeide

Alle som skal søke om nytt førerkort eller utvide sitt eksisterende førerkort kan også gjøre det via «Din side» på vegvesen.no.

– Når du logger deg inn får du oversikt over hvilke førerrettigheter du har og hva du kan søke på. Her kan du også bestille time for praktisk førerprøve. Dersom du vil at trafikkskolen din skal gjøre dette, kan du gi en fullmakt til den. Alt uten at du trenger å oppsøke en av våre trafikkstasjoner, sier Wigdel.

Han legger til at de som har mer kompliserte oppgaver de trenger hjelp til hos Vegvesenet, også vil tjene på selvbetjeningsløsningene.

– Når mange av de enkle oppgavene kan gjøres av brukerne selv, kan vi yte enda bedre service overfor de som kommer til oss med mer tidkrevende og kompliserte saker. Dette er gode løsninger for alle parter.

Les også: Russisk vogntog kjørte rett forbi kontrollen – så fant Vegvesenet dette

Personvernpolicy