Plutselig slår lynet ned i Teslaen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uværet satte elbilen ut av spill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et stort brak og noen lysglimt er alt man kan se i videoen, men så kommer error-meldingene.

Se video øverst i artikkelen.

Da Sarah Day hadde parkert sin Tesla Model S på en hurtigladestasjon i USA mistenkte hun aldri at uværet skulle sette elbilen hennes ut av spill.

Se også: Teslas superkrefter får mobilen til å sveve

Lynnedslaget fant sted siste lørdag i mai, og Days dashbordkamera fanget hendelsen både foran og bak i bilen (se videoen fra bagasjerommet nederst i saken).

– Jeg hørte bare et brak og tenkte ikke noe mer over det, men så dukket den ene error-meldingen etter den andre opp på skjermen i Teslaen, skriver Day under videoen hos videobyrået Newsflare.

Les også: Pengene renner ut av kassen hos Telsa

Til sammen ni error-beskjeder poppet opp: Lynet hadde satt Teslaen helt ut av spill, den nektet å rikke seg. Sarah Day måtte bare forlate elbilen sin på ladestasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg klarte ikke fjerne ladeledningen fra stasjonen, den satt bom fast. Siden jeg var på besøk hos en venn og var langt hjemmefra, hadde jeg bare ett valg: Ringe Tesla.

I ettertid forteller Day at Tesla Motors har vært til stor hjelp.

– De sendte en tauebil for å hente Teslaen, men heller ikke de klarte å fjerne laderen, som må frakobles via touch-skjermen. Da tilbød de meg en leiebil, men jeg bestemte meg for å bli i Columbus i stedet for å dra hjem til Atlanta. Jeg hadde ikke lyst til å forlate bilen min, innrømmer Day.

Les også: Nye Tesla-batterier skal lagre solenergi

Etter lynnedslaget forrige helg ble Sarah Day kjørt i drosje tilbake til vennen hun besøkte, på Teslas regning, og fikk teknisk hjelp til å fikse bilen mandagen etter.

Nå går historien verden rundt etter at Tesla selv delte den på TeslaRati.com.

Les også: Slik er Tesla-eierne

NB! Man kan også høre en stemme si «Parking Mode Disabled» etter at lynet har slått ned. Dette er ifølge flere medier dashbordkameraets system som sier ifra, ikke Teslaen.

Her kan du se lynnedslaget slik det så ut fra dashbordkameraet bak i bilen: