Se – den stopper IKKE av seg selv!

Så galt kan det gå når en skal teste automatiske bremser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dette videoklippet kan du få en god forklaring på hvorfor det brukes "dummies", og da i form av dukker, til å teste ut sikkerhetssystemer på biler.

Volvo er kjent for å være helt i teten på dette området. På flere modeller tilbys blant annet automatisk bremsing, om bilen oppfatter at du er i ferd med å krasje i bilen foran. City Safety system er aktivt i lav fart.

Det er også et system som gjenkjenner fotgjengere, og som på samme måte kan hindre påkjørsel av de myke trafikantene. Dette baseres på en radar i grillen og et kamera i frontvinduet.

Men det å teste ut dette i virkeligheten bør nok overlates til profesjonelle...

Les også: Hun filmer gjennom frontruten, så skjer dette

Mangler utstyr

I alle fall går det veldig dårlig når gjengen på videoklippet du kan se i denne saken, skal forsøke seg på en liten improvisert test. Det er åpenbart at det er systemet som skal stoppe for fotgjengere som skal testes.

Problemet er bare at denne bilen i følge flere kilder, ikke har installert det utstyret som skal testes. Det er alltid et dårlig utgangspunkt. Verre blir det naturligvis av at en velger å bruke levende mennesker i stedet for dukker.

En lærepenger å ta med seg

Hva skjer da? Jo, omtrent akkurat det du tror. Og siden vi kan røpe at ingen blir alvorlig skadet, er det faktisk lov å le godt av hele opplegget. For noen har vel ikke helt tenkt seg om før de satte i gang her ...

En liten lærepenge helt til slutt: Hvis du ser en bil komme mot deg, ikke stå glisende med hendene i lomma og tro at den skal stoppe av seg selv ...

NB: I omtalen av klippet på youtube står det at det er snakk om en ulykke i forbindelse med en selvparkerende bil. Men det er ganske åpenbart at det er noe annet som testes.

Se video: Har nettopp kjøpt muskelbilen - så skjer dette!

Personvernpolicy