Det er ikke bare Nøtteliten som bor i toppen av et tre ...

Høyt henger den og etter mer enn 40 år i treet er den vel snart moden? Foto: barnfinds.com.
Høyt henger den og etter mer enn 40 år i treet er den vel snart moden? Foto: barnfinds.com.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne har stått her en stund!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi her på Broom skriver noen ganger om biler som har stått gjemt, forlatt og glemt i låver og skjul. Ofte eksklusive, verdifulle og sjeldne biler som mange drømmer om.

De står med hjulene godt plantet på bakken. Ja, noen av dem har til og med havnet litt under, etter mange år.

Men her er den fullstendige motsatsen til de bilene. Her snakker vi nemlig om en bil som er høyt til værs!

Vært der en stund ...

Det er våre venner i det amerikanske entusiast-nettstedet barnfinds.com som har kommet over denne. Som navnet tilsier, er det en nettside som er viet til låvefunn. Men de tar også med seg andre og enda mer kuriøse bilfunn. Som dette!

Bilen står ute i Guds frie natur, i Australia.

Og ja, den har hengt i toppen av treet en stund. I mer enn 40 år faktisk! Den skal være av aller første årsmodell – som var 1960. Og som mange andre Falcon er den hvit og firedørs.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ford Falcon produseres fortsatt. Slik ser 2015 utgaven ut.Ford Falcon produseres fortsatt. Slik ser 2015 utgaven ut.

Sjekk hva som er i motorrommet på denne Forden

Promotere bilopphugger

At den ble funnet i nettopp Australia er ikke så veldig rart. Ford hadde nemlig en egen fabrikk der som produserte nettopp Falcon.

Så kan man jo saktens lure på årsaken til at den havnet høyt opp i et tre. Falcon (falk på norsk) er jo rovfulger. Men den trodde ikke at den var fugl. Heller ikke ventet den på at den skulle bli moden og klar for innhøsting, eller hadde bygget rede og lagt egg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nei – bilen ble rett og slett plassert oppe i treet for å promotere et bilopphuggeri som lå i nærheten. Årene gikk, treet vokste. Fort – som det ofte gjør langs kysten, med gunstig klima.

Forden ikke engang entusiastene kjenner til

Utgangspunkt for Mustang

Den gamle Forden kom høyere og høyere for hvert år som gikk. Nå står, eller skal vi si henger den, faktisk så høyt over bakken at det kan bli både kostbart og vanskelig å få den ned igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om bilopphuggeriet for lengste er borte, så har den gamle Forden oppe i treet blitt en liten turistattraksjon i nærområdet.

PS:

Ford Falcon er vel kanskje først og fremst kjent for bilen som donerte sitt DNA til sin langt mer sporty "lillebror" – nemlig braksuksessen Ford Mustang, som kom i 1964. Den ble nemlig i stor grad bygget på den velprøvde teknikken fra nettopp Falcon.

Dette er et originalt reklamebilde av Australia-produserte Ford Falcon. Maken til bilen i treet.Dette er et originalt reklamebilde av Australia-produserte Ford Falcon. Maken til bilen i treet.

Ford Mustang: Denne bilen skapte de reneste opptøyer