Subaru tilbakekaller biler i Norge

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer problemer med airbager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siste tiden har det vært flere tilbakekallinger i bilbransjen. Nissan, Toyota og Honda gikk for bare kort tid siden ut og kalte tilbake tusenvis av biler her i Norge, grunnet problemer med airbagene.

Det er en japansk underleverandør, Takata, som lager airbagene og leverer til flere merker.

Og nå har også Subaru valgt å kalle tilbake de berørte modellene sine. I Norge vil det si at 1.045 eiere av modellene Impreza og Impreza WRX fra perioden 2004-2007, blir bedt om å levere bilen inn til nærmeste Subaru-forhandler.

Les også: Tilbakekaller flere tusen biler i Norge

Airbag på passasjersiden

– Vi i Subaru Norge ønsker ikke å gå på akkord med sikkerheten, og tilbakekaller derfor modellene som kan ha en feil på kollisjonsputen på passasjersiden. Subaru fabrikken/FHI har gjennomført flere undersøkelser på Takata-produserte kollisjonsputer over hele verden. På deler som er samlet inn i det japanske markedet er det en risiko for at fuktighet trenger inn i mekanismen over tid. Dette kan føre til at kollisjonsputen ikke utløses på den måten som er normalt. Vi har ingen informasjon om at det har vært noen feil på kollisjonsputer i Norge så langt, sier informasjonsdirektør Stian Thrane.

Les også: Honda kaller tilbake millioner av biler