Glemt designbil kan være et kupp

Hyundai Veloster er noe av det mer sportslige Hyundai har laget. Og på bruktmarkedet kan du få den til svært gunstig pris.
Hyundai Veloster er noe av det mer sportslige Hyundai har laget. Og på bruktmarkedet kan du få den til svært gunstig pris.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre år gammel – men praktisk talt som ny!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du ute etter en bil som har litt fraspark, et kult design og likevel ikke koster mye? Da kan bilen vi har funnet på bruktmarkedet virkelig være riktig for deg.

Dette er en Hyundai Veloster. En bil som skiller seg ut på flere måter. For eksempel har den ikke to dører, slik en vanlig coupe. Den har tre! På den passasjersiden er det nemlig en ekstra dør, som gjør det lettere å komme inn i baksetet. En av verdens svært få asymmetriske biler, der altså.

2012-modellen har kun rullet 15.600 kilometer på de tre årene siden den forlot fabrikken. Her får du i praksis en bil som er som ny. Og den blir din for bare 189.000 kroner. Ny kostet den rundt 350.000 kroner.

Les også: Her er TIDENES barskeste Hyundai!

Litt glemt

Hyundai er ikke mest i vinden om dagen. Merket har gått litt i glemmeboken for mange, selv om de i år har klart å flate ut en negativ salgstrend. Det betyr at det kan være smart å sjekke ståa på bruktmarkedet, for labert nybilsalg, før ofte til tilsvarende tungt bruktbilmarked.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Veloster er ment å være en litt ungdommelig og småfrekk coupe, som også skal kunne kjøres sportslig.

Vi har testet bilen og hadde blant annet følgende å si om kjøreegenskapene: «Dette er ikke noen hardcore sportsbil, men bygger mer på den gamle, gode og klassiske coupe-oppskriften om en sprek utgave av en hverdagsbil».

Les også: Hyundai Veloster: Dette var ikke noen god investering

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Interiøret er moderne og stilig. Det er dessuten mye utstyr på bilen vi har funnet.Interiøret er moderne og stilig. Det er dessuten mye utstyr på bilen vi har funnet.

Ingen racer

Under panseret finner vi en 1,6-liters bensinmotor. Uten turbo. Den yter 140 hk. Og det gjør den ikke akkurat til en rakett. 0-100 km/t er oppgitt til 9,7 sekunder. Så her trenger du ikke å provosere unødig mye i lyskryssene, for å si det sånn.

Klikk her for å se hele annonsen

Men den er altså litt mer underholdende å kjøre enn «hverdagsbilene» - og ser jo veldig bra ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og selv om designet har fått hovedfokus, er det 320 liters bagasjerom til å få med seg saker og ting i.

Les hele vår test av Veloster her

Fortjener knall farge

Bilen som er til salgs i Kristiansand har både to sett hjul, og nybilgaranti som varer frem til slutten av desember i 2017. Det er en ekstra sikkerhet.

Sølv metallic farge er kanskje ikke det som skinner mest opp på parkeringsplassen. Vi synes denne modellen fortjener litt knæsje farger, som orange eller signalgrønn. Men det finnes jo folie.

Les også: Her snakker vi brutalt verditap

Den ser ut som ny, og har jo heller ikke rukket å rulle mange kilometerne. Faksimile: Finn.noDen ser ut som ny, og har jo heller ikke rukket å rulle mange kilometerne. Faksimile: Finn.no

19 til salgs

På utstyrssiden er det lite å klage på. Her får du både navigasjon, ryggekamera, sportsseter, streaming av musikk via bluetooth og handsfree-løsning. Det følger også med to sett dekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I skrivende stund ligger det 19 Veloster til salgs på finn.no. De starter på 169.000 kroner, men denne modellen har gått 95.000 kilometer.

Generelt er det jo også slik at det er kjøpers marked, ikke minst på litt ukurante biler som dette. Så det er lov å prute.

Den dyreste er en Turbo-modell. Her snakker vi 186 hk, og et langt friskere fraspark. Men så er da også prisen betydelig høyere, nærmere bestemt 369.000 kroner. Og i den prisklassen finner det flere morsomme biler.

Les også: Sjelden sportsbil til salgs for bare noen tusenlapper

Her er Veloster i Turbo-utgaven – med doble potter bak.Her er Veloster i Turbo-utgaven – med doble potter bak.