Norges mest solgte – nå i ekstrem luksusutgave

Volvo XC90 Excellence - interior
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette hadde vi ikke trodd! Se bildene:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ser ikke akkurat ut som en volummodell, det du ser på bildet over. Og det er det neimen ikke heller. Men utgangspunktet er faktisk det som kommer til å bli en av Norges mest solgte biler i år: Volvos nye SUV XC90.

Interessen for den store og velutstyrte andre generasjonen av XC90 har vært eventyrlig for Volvo. Og nå skal den dessuten komme i en ekstremt luksuriøs utgave, tilpasset "utvalgte markeder", blant annet det kinesiske.

XC90 Excellence er navnet på Volvos mest overdådige modell noensinne.

Seter i verdensklasse - selvsagt

Det er på bilmessen i Shaghai at bilen vises fram i offentligheten for første gang. Og selv om det er den praktiske og romslige syvseteren som er utgangspunktet, er det sannelig ikke mye igjen av den når den får Excellence-merket.

For det første er det kun to bakseter. Men for noen bakseter! Her skal du ikke stå på komfort og plass i alle fall. Begge deler leveres i rikt monn. Og Volvo kan jo en ting og to om å lage seter i verdensklasse fra før ...

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Derfor er denne så dårlig

Artikkelen fortsetter under bildet

Spesiallagede krystallglass som passer til Spesiallagede krystallglass som passer til "kopp"-holderne, som for øvrig både sørger for varme og kjøling.

Spesiallagede krystallglass

I tillegg til å være elektriske justerbare har baksetene både varme, lufting og massasje, naturligvis. Såpass må til, for å konkurrere mot blant andre Range Rover.

Ekstra infotainmentskjermer er naturligvis også på plass. Lekre og store flatskjermer, som baksetepassasjerene har full kontroll over.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den høyreiste midtkonsollen mellom baksetene er pakket med både utfellbare bord, krystallglass-holdere med både kjøling og varme og egne, spesiallagede krystallglass følger med må vite.

Artikkelen fortsetter under bildet

Volvo kan virkelig lage luksusbiler også.Volvo kan virkelig lage luksusbiler også.

Lyd og stillhet

Volvo har dessuten samarbeidet med Bower & Wilkins, for å få skikkelig trøkk i stereoanlegget. Totalt 20 høyttalere skal gi skikkelig surroundeffekt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For at musikken skal nytes til det fulle, er det også satt opp en vegg til bagasjerommet, som skal minske støy. Enda stillere skal det bli, takket være Pirellis spesiallagede noise cancelling-dekk.

Selv klimaanlegget er noe utenom det vanlige. Her er det ioniserende luftrensing, slik at uønsket forurensing utenfra, i form av for eksempel støv eller røyk, lades med elektroder. På den måten fjernes de fra kupeluften.

Utvendig er det ikke like mange detaljer som avslører hva det er snakk om. Men diskret "Excellence-emblemer" er på plass, og både B- og C-stolpene har forkrommede lister.

Motoriseringen du kan velge mellom er D5, T6 eller naturligvis den ladbare hybriden T8.

Artikkelen fortsetter under bildet

Utvendig er det diskret. Kun noen få detaljer avslører at dette er den dyreste modellen.Utvendig er det diskret. Kun noen få detaljer avslører at dette er den dyreste modellen.

24.000 eksemlarer

Som nevnt er XC90 blitt en gigantisk suksess, og det allerede før noen av forhandlerne har fått den i hus. Forhåndsbestillingene har haglet inn. Totalt sett er det bestilt 24.000 eksemplarer på verdensbasis. Her i Norge er tallet rundt 1.000 – og det gjør den med god margin til bestselgeren i premium-SUV-segmentet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Volvo drøyde lenge med å erstatte den første XC90. Men når de først gjorde det, så kan ingen si at de tok lett på oppgaven!

Når vi eventuelt få se XC90 Excellence i Norge er usikkert. Men den skal være klar for det svenske markedet i 2017. Prisene er det naturligvis alt for tidlig å si noe konkret om. Men det blir ikke billig ...