Nå blir det forbud mot panserdamer – og barn

På bilmessen i Paris i fjor høst, var det rikelig med lettkledde damer rundt bilene. Men det skal de ikke ha noe av i Shanghai i slutten av april. Det er dessuten funnet ut av barn må forbys på den samme messen, av "sikkerhetsmessige hensyn". (Foto: Vegard Møller Johnsen)
På bilmessen i Paris i fjor høst, var det rikelig med lettkledde damer rundt bilene. Men det skal de ikke ha noe av i Shanghai i slutten av april. Det er dessuten funnet ut av barn må forbys på den samme messen, av "sikkerhetsmessige hensyn". (Foto: Vegard Møller Johnsen)

Nye regler før bilmessen i Shanghai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De som har vært på en av de store bilutstillingene rundt om i verden, vet at det er rikelig med lettkledde "panserdamer" dandert rundt-, i- og til dels på de store bilnyhetene.

Egentlig føles det litt kleint, når en går rundt og skal se på bilene, og innimellom møter blikket til en sliten modell, som har stått med sitt stive smil og høye stilletthæler i timesvis, mens blitsene blinker.

Det føles rett og slett utdatert. Og de senere årene har det også blitt mindre og mindre av dette. Men nå settes foten ettertrykkelig ned, i forbindelse med årets bilmesse i Shanghai.

Panserdamene skal forbys. Men det er et annet forbud som virker litt mer forunderlig ...

Les også: Da bikinidamene sa nei, stilte Oliver opp

"Sikkerhetsmessige hensyn"

22. til 29. april braker det altså løs – Shanghai International Automobile Industri Exhibition. Men i tillegg til mer eller mindre sexy modeller i bikini og miniskjørt, vil dette bli en bilutstilling fullstendig fri for ... barn!

Ifølge messens egen nettside blir det nemlig forbudt for de minste å ta turen innom. Forklaringen er "security reasons". Uten at vi helt ser hvilke sikkerhetsrisiko barna vil utgjøre på en bilmesse.

Les også: Snart tar denne panserdamen helt av

Vil at bilene skal være i fokus

I forbindelse med en pressekonferanse denne uken, kom det spørsmål fra salen om hva som var forklaringen på panserdameforbudet.

President for messen, Gu Chunting, forklarte:

- Vi vil ikke ha damer rundt bilene, fordi vi ønsker at teknologiske nyvinninger og bilene i seg selv skal være hovedfokus. De fleste av utstillerne er positive til dette, sier han, ifølge Carscoop.

Det ble imidlertid ikke spurt noe videre om barneforbudet ...

Les også: - Denne drar damer

Ikke alle er enige

Ifølge ChinaDaily, er det imidlertid ikke alle bilprodusentene som er like glade for at de ikke får "pynte" opp standen sin med lettkledde modeller.

Derfor, skriver ChinaDaily, er det noen som forsøker å omgå forbudet ved å leie inn "resepsjonister" og "salgskonsulenter" som skal være til stede.

Med andre ord er det kanskje noen som ikke er heeeelt klare for at fokus utelukkende skal dreie seg om bilene ...

HVA SYNES DU - ER PANSERDAMER BARE I VEIEN?

Les også: Dette var bilen drømmedama skulle hatt

Personvernpolicy