Her er det nye elbilkuppet

Tesla har en ny modell på gang – igjen. Denne gangen har de gitt Model S enda en ny motor på 70 kWh, i kombinasjon med firehjulsdriftsystemet Dual Drive. Det kan fort vise seg å bli den mest populære Model S-en blant norske kjøpere.
Tesla har en ny modell på gang – igjen. Denne gangen har de gitt Model S enda en ny motor på 70 kWh, i kombinasjon med firehjulsdriftsystemet Dual Drive. Det kan fort vise seg å bli den mest populære Model S-en blant norske kjøpere.

Tesla med firehjulsdrift blir mye billigere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tesla er bortskjemt med svært høyt salg av sin elektriske familiebil Model S her hjemme. Men det er én modell som ikke har truffet markedet. Den mest motorsvake modellen, 60, har ikke solgt så mye som forventet.

Nå blir dette motoralternativet derfor faset ut. Inn kommer en ny modell med en 70 kWh-batteripakke. Den får betegnelsen 70D. D-en står for Dual Drive – som igjen innebærer at den har firehjulsdrift.

Rikelig med krefter får den også. Her har du nemlig 334 hk til rådighet – og 0-100 km/t tar bare 5,4 sekunder.

Rekkevidden går også utenpå det aller meste – 442 km er oppgitte tall. Det er bare 38 kilometer kortere enn 85D-modellen. Når prisen i tillegg er 550.000 kroner, som betyr at du sparer knapt 73.000 kroner sammenlignet med 85D, spår vi at dette kan bli en ny bestselger.

Les også: Elbilene inntar bygda også

Bare èn med bakhjulsdrift

70D vil bare komme med firehjulsdrift. Dermed vil sortimentet til Tesla fra slutten av mai være følgende: 70D, 85, 85D, P85D. Altså blir det kun 85kWh-modellen som fortsatt vil ha bakhjulsdrift.

- Men vi utelukker ikke at 70D vil overta segmentet siden prisforskjellen er så liten, sier Teslas informasjonssjef i Skandinavia, Esben Pedersen til elbil.no.

Nye farger

I tillegg til den nye motoren, kommer 70D med tre nye farger – Ocaen Blue (bildet øverst), Obsidian Black og Warm Silver. Den leveres også standard med Tesla Supercharger-adgang, Autopilot-hardware og navigasjon.

Dette blir garantert en modell som vil friste mange nordmenn. Ikke minst siden den blir tilgjengelig allerede i slutten av mai. Det vil si at den rekker å komme før det eventuelt skjer noe med avgiftssystemet.

Les også: Nå kan du tune og style Teslaen din

Snart 6.000 solgte

Tesla med Dual Driver (4x4) ble som ventet svært populært i Norge.Tesla med Dual Driver (4x4) ble som ventet svært populært i Norge.

Totalt er det solgt nærmere 6.000 Tesla Model S i Norge. Det er suverent mest i verden, om en ser bort fra hjemmemarkedet i USA.

Model S er unik som elbil, ved at den både har et stilig design, mulighet for syv seter, suveren rekkevidde og ikke minst kan leveres med opptil 700 hk.

Sistnevnte modell kan både frakte en hel familie på langtur til hytta, samtidig som den ydmyker omtrent alt annet på fire hjul ut av et lyskryss.

428 hk

Den neste billigste modellen med Dual Drive heter 85D. Den har 428 hk, en rekkevidde på 502 kilometer og sparker unna 0-100 km/t på bare 4,6 sekunder.

Prisen på denne starter på 623.900 kroner.

Verstingen er altså P85D. Som på Teslas hjemmesider står oppført med en rekkevidde på 480 kilometer, 0-100 km/t på 3,3 sekunder og en toppfart på hele 250 km/t. Prisen på denne starter på 767.000 kroner.

Siden Tesla Model S ble lansert, kom det raskt biler for salg på bruktmarkedet. I skrivende stund ligger det inne 182 biler. Her starter prisene på 505.800 kroner – og stiger opp til 1.000.000 kroner for den dyreste.

Les også: NAF mener Tesla er skummelt på vinterføre

Personvernpolicy