Denne bilen har vært på beinhard slankekur

Denne er det ikke mange som holder følge med når veien blir svingete.
Denne er det ikke mange som holder følge med når veien blir svingete.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se hva Porschen leveres UTEN – for å spare vekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De er kanskje mest kjent for sin legendariske og kostbare 911-modell. Men Porsche har også i mange år hatt billigere og mer folkelige varianter å by på.

Modeller som 914 og 924 og ikke minst Boxster er alle gode eksempler på dette.

Nå er det klart for en helt nye sportsbil til folket fra produsenten i Stuttgart. Det er en ny Boxster Spyder det er snakk om denne gangen.

Sint liten sak

Bilen kom første gang i 1996 og er kjent for å være en morsom liten tass - med mye kjøreglede. Man kan på mange måter si at denne sportsbilen er litt undervurdert.

Den har slik som sine nevnte forgjengere liksom ikke fått innpass som ekte Porsche. Det er både synd, og ikke minst feil.

Fakta er nemlig at den nye Boxster Spyderen som vises bil bilutstillingen i New York i disse dager er både en habil og vaskekte sportsbil.

Motoren om bord - som er plassert midt i bilen - er en 3,8-liters boksersekser og yter hele 375 hk. Det er med andre ord en sint liten sak det er snakk om her!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tro det eller ei - rusthaugen ble solgt for 350.000 kroner!

Boxster Spyder lever litt i skyggen av storebror 911, men faktum er at dette er en svært potent kjøremaskin.Boxster Spyder lever litt i skyggen av storebror 911, men faktum er at dette er en svært potent kjøremaskin.

Klassiske elementer

Den gjør 0-100 km/t på bare 4,5 sekunder. På Spyderen er understellet senket 20 millimeter i forhold til en alminnelig Boxster.

Den har får mer direkte styring og den har fått større og kraftigere bremser, hentet fra storebror 911.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal med andre ord være lite å si på både ytelser og kjøredynamikk her!

I tillegg skal forbruk og utslipp også være redusert. Porsche oppgir nå et forbruk på blandet kjøring på 0,99 l/mil. Skal man virkelig ha det gøy og «stå i ramma», er det all grunn til å tro at dette økes. Mye.

Designet har klassiske Spyder-elementer hentet fra både 718 Spyder og 550 Spyder – sistnevnte er den modellen James Dean så tragisk omkom i.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Porsche 911: Dette var bilen drømmedama skulle hatt

Få bil til St. Hans

Man kan på mange måter si at modellen er ganske mye back to basics. Stofftaket opereres IKKE elektrisk, men manuelt.

Bilen leveres heller ikke med hverken radio eller aircondition som standard. Dette for å spare vekt. Dette kan imidlertid bestilles fra fabrikk som originalt tilleggsutstyr. Visstnok uten tillegg i prisen!

Apropos bestilling. Forhandlerne har åpnet for bestilling av den nye Boxster Spyder allerede og er du rask og bestiller nå så har du bilen ved St. Hans-tider – og kan dermed nyte sommerens aller morsomste biler!

Brukt Porsche Boxster: – Du får den for under 200.000 kroner