Etter 109 år skal de gjøre noe virkelig overraskende

Rolls-Royce går virkelig nye veier når de snart skal utvide modellutvalget sitt. Nå kommer de med SUV, den vil legge seg på toppen av en svært eksklusiv bilklasse.
Rolls-Royce går virkelig nye veier når de snart skal utvide modellutvalget sitt. Nå kommer de med SUV, den vil legge seg på toppen av en svært eksklusiv bilklasse.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvem hadde trodd dette?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

15. mars 1906 gikk herrene Charles Stewart Ross og Sir Frederick Henry Royce sammen og stiftet selskapet Rolls-Royce.

Det ble starten på en av de sterkeste luksus-merkevarene verden har sett. Rolls-Royce har i tiår etter tiår vært noe av det ypperste du kan kjøpe på bilfronten.

Det naturlige valget for de som kan velge på aller øverste hylle – og som vil ha noe som virkelig skiller seg ut i trafikken.

Eies av BMW

Opp gjennom historien har Rolls-Royce brydd seg fint lite om trender og moteretninger. De har holdt på sitt – og laget biler som kanskje ikke alltid har vært like moderne, men som har scoret skyhøyt på eksklusivitet og luksus.

Det vil si: Slik var det veldig lenge. Men etter at tyske BMW kom inn som eier i 1998, har det unektelig skjedd ting også hos Rolls-Royce.

Modellutvalget har blitt større, produksjonen har økt kraftig og også Rolls-Royce har begynt å lytte til hva kundene ønsker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi testet den: Er det verdens beste bil?

Reagerte med vantro

Likevel har nyheten om at Rolls-Royce nå skal komme med SUV, slått ned som en liten bombe.

Ryktene om dette har gått lenge, og det har vært kjent at sterke krefter innen Rolls-Royce har ment at en slik modell vil være helt perfekt. Både for å tilby eksisterende kunder en ny og attraktiv modell – og for å hente nye kjøpere til Rolls-Royce.

Blant de tradisjonelle entusiastene har ikke stemningen vært like god. Mange reagerte med vantro da ryktene om SUV begynte å gå. Nå må de altså bare godta at slik blir det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik har baksetepassasjerene det i Rolls-Royce Phantom, det blir neppe mindre luksus-faktor i den kommende SUV-en.Slik har baksetepassasjerene det i Rolls-Royce Phantom, det blir neppe mindre luksus-faktor i den kommende SUV-en.

Fant 13 Rolls-Royce i et uthus

Kaller den ikke SUV

Selve nyheten sprakk gjennom et åpent brev fra Rolls-Royce-sjefene Torsten Müller-Ötvös og Peter Schwarzenbauer, til aksjonærer, ansatte, potensielle kunder og media.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her forklarte de bakgrunnen for dette valget. Rolls-Royce bruker for øvrig konsekvent ikke ordet "SUV" når de omtaler bilen, det er sannsynligvis altfor folkelig. Her er det "høyreist 4x4" som gjelder.

Øke salget

Rolls-Royce skal utvikle en helt ny plattform til denne bilen, det er ventet at den skal være så fleksibel at den også kan brukes som utgangspunkt for alle nye modeller i årene etter at SUV-en er lansert.

Salgsmål er ikke noe Rolls-Royce snakker høyt om. Her er det viktigere å understreke at bilene skal være eksklusive, men det er likevel ventet at introduksjonen av denne modellen vil føre til sterkt økende salg. Hjemme i England blir det allerede spekulert i salgsøkning på 30 prosent.

Viktig SUV-nykommer – nå er den testet

Mange konkurrenter

Startprisen er ventet å ligge opp mot tre millioner kroner – før avgifter. Men det blir neppe noe problem å bruke det dobbelte, hvis man velger mye av den ekstra skreddersømmen Rolls-Royce tilbyr.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med det plasserer den nye bilen seg på toppen av en bilklasse som skal få flere medlemmer de kommende årene.

Bentley har allerede bekreftet at de kommer med SUV som skal hete Bentayga. Lamborghini har kommet langt med modell i denne klassen, en annen rival blir den kommende SUV-en fra Maserati. Det er heller ikke lenge siden Jaguar bekreftet at også de har ting på gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Betydelig marked

Alle disse skal legge seg over dagens storselgere fra Audi, BMW, Mercedes, Porsche og Range Rover.

Bransjens egne markedsundersøkelser har vist at mange av de som i dag kjører superbiler, også ønsker seg en SUV. Men de vil ikke kjøre rundt i merker som også har folkelige og rimelige modeller.

Derfor er det ventet at det er et betydelig marked for super-SUVene, blant kunder som ikke akkurat trenger å sjekke bankkontoen før de kjøper en bil til.

Helge selger Rolls-Roycen – nå blir det bil fra NAV

Det er ventet at mange av de som skal kjøpe den nye Rolls-Royce SUV-en også har minst én Rolls-Royce fra før.Det er ventet at mange av de som skal kjøpe den nye Rolls-Royce SUV-en også har minst én Rolls-Royce fra før.


95 prosent av eierne anbefaler denne bilen til andre