Meny

Slik har du aldri prøvekjørt en bil før

På taket av denne bilen står det et unikt kamera, med norsk teknologi, som kan filme i 360 grader. Og det åpner opp for noen helt nye bruksområder. I minst kombinert med spesialbriller som lar deg oppleve opptakene på en helt spesiell måte. På bildet prøver informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, det nye systemet. Foto: Mercedes Norge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men dette spås å bli en del av fremtiden.

Skal du kjøpe en bil, er det lurt med en prøvekjøring først. Men det er ikke alltid så lett å få til, rent praktisk. Nå skal du kunne prøvekjøre bil – sittende i en stol, i SAS-loungen på Gardermoen.

Takket være norsk kamerateknologi og virtual reality-brillene Oculus Rift, kan du der «kjøre» en Mercedes C-klasse opp Trollstigen eller over Atlanterhavsbroen.

Ikke la deg lure av at det ble brukt en A-klasse til å lage filmen. Interiøret av C-Klasse er det man opplever. Interiøret og videoen av landskapet er satt sammen digitalt, inkludert utsikt gjennom taket og bakovervideo i speilene.

Opplevelsen skal gi en helt unik og mer virkelighetsnær opplevelse enn noe annet.

Les også: Blir nesten 100.000 kroner billigere med 4x4

Først i Norge

Oculus Rift er en av de mest spennende tech-bedriftene i Silicon Valley. Kombinasjonen av 360 graders kamera og Virtual Reality-briller, gir deg en helt unik opplevelse av å være til stede der det skjer.

Mercedes er det første firmaet i Norge som har valgt å bruke teknikken i markedsføring.

– Vi ønsker å nå frem til potensielle kunder på en måte de vi synes er spennende og fascinerende. I fremtiden vil nok dette være måten folk prøvekjører forskjellige biler på, uten å måtte besøke forhandler, tror kommunikasjonsdirektør i Mercedes Norge, Christoffer Nøkleby.

Les også: Unik sportsbil med adelig fortid – funnet i en hekk!

Imponert

Erfaringene fra den spede starten i SAS-loungen på Gardermoen har vært svært positive.

– Det er ingen tvil om de som har fått prøve dette blir imponert. Jeg tror dette blir en vanlig kanal for multimediainnhold, slik mobilen, PC-en og TV-en er i dag. Om fem år tror jeg de de fleste norske hjem har en VR-brille liggende. På samme måten som de fleste har en iPad liggende i dag, mener Nøkleby.

– Men tror du dette kan erstatte vanlig prøvekjøring av en bil?

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Nei, ingenting slår reell kjørefølelse. Men i dag bruker vi mange timer foran en skjerm før vi bestemmer oss for å prøve bil. Jeg tror at vi i fremtiden vil bruke mye av den tiden «inni» en Virtual Reality-brille. Opplevelsen er ikke helt som å kjøre selv, men mye nærmere enn alt annet.

Les testen av nye C-klasse: Mye billigere – og mye bedre

Mercedes C-klasse er en høyaktuell bil på det norske markedet akkurat nå. Og nå kan du "prøvekjøre" den, på en helt ny måte.Mercedes C-klasse er en høyaktuell bil på det norske markedet akkurat nå. Og nå kan du "prøvekjøre" den, på en helt ny måte.– Skjønner hva bestefar mente

– Hvor mye av opplevelsen av å kjøre bil får du egentlig?

– Du får følelsen av å oppleve bilen og veien visuelt. Det er virkelig en fantastisk opplevelse. Og med tanke hvor bra teknologien er allerede i første generasjon, er det bare å glede seg til fremtiden.

Nøkleby trekker paralleller til sin bestefars opplevelse å å se på TV for første gang.

– Han fortalte en gang hvor overveldet han ble da. Først nå skjønner jeg hva han mente, forklarer han. 

Les også: Design-Mercedes til en tredjedel av prisen

Motor
Populært