Pris i Sverige: 340.000,-. Pris i Norge: 1.120.000,-.

Skal du kjøpe Ford Mustang? Da er det veldig mye penger å spare på å bo i Sverige!
Skal du kjøpe Ford Mustang? Da er det veldig mye penger å spare på å bo i Sverige!

Enorm prisforskjell på spennende nykommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ekte bil-legende kommer til Europa i 2015, når Ford skal lansere sin Mustang for fullt i vår del av verden.

Dette er sjette generasjon Mustang og naturligvis den mest avanserte Mustangen så langt. Bilen er også en del av selskapets «One Ford»-strategi, det handler om at samme bilmodell skal selges over hele verden, bare med mindre tilpasninger.

Det gjør at Ford skal kunne spare store summer både på utvikling og produksjon. Samtidig senker det terskelen for å kunne tilby Mustang i markeder der salgspotensialet er begrenset.

Les også: Alle ville kappkjøre med Norges første Mustang

Svenskepris

Moderne interiør som også har med seg historiske elementer.Moderne interiør som også har med seg historiske elementer.

Norge er så absolutt ett av dem, det sørger både biltype og pris for. Men likevel: Det var nok få som ble direkte skuffet da Ford Norge forleden kunngjorde startprisen på nye Mustang her hjemme: Den er nemlig på 730.000 kroner.

For de pengene for du et moderne sportsbilikon med 2,3-liters motor på 314 hestekrefter, i Fastback-versjon. Og i praksis har den ikke mange konkurrenter med tilsvarende ytelser til den prisen.

Men det er ikke bare vi nordmenn som får den nye Mustangen, den skal også selges i vårt naboland Sverige. Prisene der ble kunngjort samtidig med de norske – og du blir kanskje ikke veldig overrasket når vi sier at de er egnet til å gjøre alle Mustang-drømmere ganske så misunnelige?

Les også: Mustang skapte de reneste opptøyene

Toppmodellen

Ford har kommet til sjette generasjon av sin Mustang, snart er den i Norge også.Ford har kommet til sjette generasjon av sin Mustang, snart er den i Norge også.

I Sverige starter nemlig Mustang på 320.500 svenske kroner, eller nesten nøyaktig 300.000 norske kroner med dagens kurs.

Det betyr at en svensk bilentusiast kan kjøpe seg to Mustanger, og fortsatt ha penger igjen til en grei bruktbil - for det vi nordmenn betaler for ett eksemplar.

Og det er altså «rimeligste» variant. Forskjellen blir enda større hvis vi sammenligner toppmodellen med V8 og 418 hestekrefter. Den kommer på 366.500 svenske kroner, eller rundt 340.000, omregnet til norske.

Pris i Norge på denne? 1.120.000 kroner, takk.

Les også: Her gjelder det å ha sterke nerver!

Hardt straffet

Da kan vår svenske venn kjøpe seg tre (!) Mustanger med V8-motor, for det vi må betale for én i Norge!

Det er naturligvis de norske bilavgiftene som gjør det store utslaget her.

En bil som Ford Mustang blir hardt straffet i dette systemet og hvis det er noen trøst, er du i alle fall en solid bidragsyter til statskassa hvis du velger å kjøpe ny Mustang her hjemme!

Hva synes du - henger dette på greip? Si din mening i kommentarfeltet under.

Les også: Er det nå du skal kjøpe drømmebilen?

Personvernpolicy